Deniz Tabanını Kar Gibi Kaplayan Müsilaj, Canlıları Bir Bir Öldürüyor [Video]

57
14
1
1
0
Dalgıç Levent Şişman, Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde bir dalış gerçekleştirerek müsilajın deniz canlılarını nasıl öldürdüğünü ortaya koydu. Sualtı kamerası ile çekilen görüntüler, deniz salyasının vermiş olduğu zararı apaçık gösteriyor.

Marmara Denizi'nde ortaya çıkan ve kısa sürede ülkenin en önemli gündem maddelerinden biri haline gelen müsilaj ya da daha çok bilinen adıyla deniz salyasının bu kez denizin altındaki canlı ekosistemine ne denli zarar verdiği kameralara yansıdı.

Dalgıç Levent Şişman, Marmara Denizi'nin doğu kıyısında kalan Kocaeli’nin Gölcük ilçesindeki Halıdere Sahili’nden dalış yaparak sualtı kamerası ile müsilajın deniz canlılarına vermiş olduğu zararı birinci elden kaydetti.

"Deniz salyası temizlenmezse yengeç ölümleri artarak devam edecek"

ölü yengeç

Hemen aşağıdaki videoda da görebileceğiniz gibi deniz salyası, Marmara Denizi'nin dibini kar yağmışçasına beyaza bürümüş durumda. Deniz salyasıyla kaplanan yengeç gibi derin deniz canlıları ise ne yazık ki hayatlarını kaybediyorlar.

Dalgıç Levent Şişman, dalışlar sırasında deniz canlılarının ölü halde bulunmasının tehlikenin boyutlarını gözler önüne serdiğini ifade ederken; deniz salyasının var olmaya ve yayılmaya devam ettiği sürece yengeç ölümlerinin artarak devam edeceğini belirtti.

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/cevre/202106211044779250-musilajin-deniz-altindaki-tahribati-goruntulendi/
57
14
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
57
14
1
1
0