Netflix, Yüksek Bütçeli Bilim Kurgu Dizisi Altered Carbon’u İptal Etti

84
42
11
3
3
Netflix’in yüksek bütçesiyle çok konuşulan ve şu ana kadar 2 sezonu yayınlanan bilim kurgu dizisi Altered Carbon, iptal edildi. İptal kararını Variety doğruladı.

Netflix’in ilk sezonuyla büyük beğeni toplayan bilim kurgu dizisi Altered Carbon, geçtiğimiz şubat ayında 2. sezonuyla karşımıza çıkmıştı. İkinci sezonuyla beklentilerin çok altında kalan dizinin 3. sezonu ise gelmeyecek. Variety tarafından yapılan doğrulamaya göre, Richard K. Morgan’ın aynı adlı romanından uyarlanan dizi, Netflix’in izlenme - maliyet oranını karşılamaması gerekçesiyle iptal edildi. 

İlk sezonda Joel Kinnaman, ikinci sezonda ise Anthony Mackie tarafından canlandırılan Takeshi Kovacs’ın maceralarını anlatan dizi, insanların beden değiştirebildiği ve bu sayede sonsuza kadar yaşayabildiği bir evrende geçiyordu. 

Netflix’te iptaller artmaya başladı

Netflix’in Covid-19 salgını sebebiyle artan sağlık ve güvenlik maliyetleri nedeniyle geçen hafta “The Society” ve “I Am Not Okey With This” dizilerinin iptal edildiği açıklanmıştı. Bu iptal kararlarının ardından bir iptal de çok yüksek bütçelerle üretilebilen bilim kurgu dizisi Altered Carbon için gelmiş görünüyor. 

İlk sezonunda Game of Thrones’un ilk 3 sezonundan daha yüksek bir bütçeyle karşımıza çıkan Altered Carbon, başarılı görsel efektleri, oyunculukları ve ilgi çekici hikayesiyle kendisine sağlam bir hayran kitlesi edinmişti. 2. sezonunda ise hem başrol oyuncusunun değişmesi hem de hikayesinin çok beğenilmemesinden dolayı yüksek bütçelerini karşılayacak bir izleyiciye ulaşamadı. Bir dizinin yeni sezonunun gelmesi için izleyici sayısı ile maliyet oranını göz önünde bulunduran Netflix ise Altered Carbon’un fişini çekmiş görünüyor. Peki sizce Netflix’in Altered Carbon’u iptal etmesi doğru bir karar mı? Düşüncelerinizi yorumlar kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://variety.com/2020/tv/news/altered-carbon-canceled-netflix-1234749745/
84
42
11
3
3
Emoji İle Tepki Ver
84
42
11
3
3