YouTube, Netflix ve Spotify Gibi Platformlarda Videoları ve Podcast'leri Nasıl Hızlandırırsınız?

8
6
2
1
0
Bazen izlediğiniz bir filmi ya da diziyi, dinlediğiniz bir podcast’i hızlandırma ihtiyacı duyabilirsiniz. Peki, bu özelliği kullanabileceğiniz platformlar ya da araçlar hangileri?

Videoları hızlı oynatma özelliği bir süredir YouTube’da bulunuyordu ancak Netflix de bu özelliğini Android uygulamasına getireceğini duyurunca film yapımcılarını sinirlendirdi. Şu an için bu özellik, sınırlı bir grupla test ediliyor ancak bu özelliğin kullanılabileceği farklı yollar da bulunuyor.

Netflix’e gelecek olan bu özellik, yeni sezonu gelen dizinin eski sezonunu yeniden hatırlamak için kullanılabilir ve oldukça faydalı da olabileceğini söylemek gerekiyor. Peki, bu özellikleri kullanabileceğiniz yerler ve araçlar neler?

Videolar

YouTube video hızlandırma

Bu özelliğin kullanıldığı ve yukarıda da kısaca bahsettiğimiz yer YouTube. Videonun sağ alt tarafındaki çark düğmesine bastıktan sonra “çalma hızı” sekmesine gelerek videoyu isterseniz hızlandırabilir isterseniz 2 kat kadar yavaşlatabilirsiniz.

Bu özelliği YouTube’un Android ve iOS uygulamalarında da kullanabilirsiniz. İzlediğiniz videoda sağ üst köşede bulunan üç noktaya tıkladıktan sonra “oynatma hızı” sekmesini seçerek videonun hızını artırabilir ya da azaltabilirsiniz.

Netflix film hızlandırma

Bu özelliğin Netflix’te nasıl kullanılacağı konusuna gelindiğiyse henüz resmi bir yöntem bulunmuyor. Ancak yine de bu özelliğin tüm kullanıcılara açılmasını beklemek istemiyorsanız Super Netflix eklentisini kullanabilirsiniz.

Filmleri ve dizileri 4 kata kadar hızlandırabildiğiniz bu eklenti sadece Google Chrome tarayıcısında bulunuyor. Ancak farklı tarayıcılarda da kullanılabilecek farklı eklentiler bulunuyor. Bunlardan bir tanesi hem Chome hem de Firefox’ta kullanabileceğiniz Video Speed Controller.

Şahsi videolarınızın hızını artırmada ise VLC Media Player en iyi seçeneklerden bir tanesi. Windows, macOS, iOS ve Android platformlarda kullanabileceğiniz bu oynatıcının hızlandırma özelliğini bu platformların hepsinde kullanabilirsiniz.

Ses

Spotify Podcast hızlandırma

iOS’ta bulunan Overcast’ten Android’de bulunan Podcast Addict’e kadar birçok podcast oynatıcısında hız ayarı bulunuyor. iOS Podcast uygulamasında sol alt tarafta bulunan 1x’e tıklayarak, Google Podcast uygulamasında ise sol altta bulunan 1.0x’e tıklayarak hızı artırabilirsiniz.

Android ve iOS’ta yer alan Pocket Cast uygulamasında, ekranın altında bulunan hızlı arama ikonuna tıklayın ve istediğiniz hız ayarını seçin. Podcast’leri 3x’e kadar hızlandırabilme seçeneğine de sahipsiniz. Tabii o noktadan sonra ne kadar dinlenebilir olur orası muamma.

Ayrıca Spotify’da da hız ayarlama özelliği bulunuyor. Ancak bu özelliği sadece podcast yayınlarında kullanabiliyorsunuz. Yapmanız gereken şey sol alt köşede bulunan 1x düğmesine tıklamak, buradan oynatma hızını üç katına kadar çıkarabiliyorsunuz. Ayrıca Spotfiy’ın web oynatıcısında hızlandırma yapmak için Chrome’un Spotify Playback Speed Access eklentisini kullanabilirsiniz.

Kaynak : https://gizmodo.com/how-to-speed-through-youtube-videos-podcasts-audioboo-1839640945
8
6
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
8
6
2
1
0