Netflix ve Nickelodeon, Disney+’a Karşı Güçlerini Birleştiriyor

29
2
2
2
0
Disney+’ın yayına başlamasıyla birlikte diğer yayın platformları da harekete geçti. Netflix ve çocuklara yönelik yapımlarıyla tanınan Nickelodeon, yeni orijinal içerikler için işbirliğine gidiyor.

Çok uzun süre için yayın platformları pazarında yer alan isimlerin sayısı oldukça az idi. Şimdi pazara yeni oyuncular giriyor. Bu oyunculardan en büyüğü de bugünlerde yayın hayatına başlayan Disney+ oldu.

Disney+’ın gelmesiyle birlikte diğer platformlar da karşı hamleler yapmaya başladı. Şu anda en büyük platform durumunda bulunan Netflix, pozisyonunu kaybetmek istemiyor. Bu amaçla da Nickelodeon ile bir anlaşma yaptı.

Nickelodeon, Netflix’e özel yapımlar üretecek

nickelodeon netflix

Genellikle çocuklara yönelik içerikleriyle tanınan Nickelodeon, Netflix için özel yapımlar üretecek. Bu yapımlar arasında filmler, TV dizileri gibi orijinal içerikler bulunacak. İki firma arasındaki uzun vadeli ve pek çok yapımı kapsayan anlaşma bugün açıklandı. Anlaşmaya Nickelodeon’un orijinal içerikleri de dahil edildi. 

Netflix’ten yapılan açıklamada, yeni yapımların hedef kitlesinin değişmeyeceği açıklandı. Yeni içerikler de çocuklara ve ailelere yönelik olacak. 

Bu anlaşma aslında Nickelodeon’un Netflix ile hali hazırda devam eden anlaşmasının bir nevi devamı görevini görüyor. Platform üzerinde şu anda Rocko’s Modern Life: Static Cling, Invider Zim: Enter the Florpus, The Loud House ve Rise of the Teenage Mutant Ninja Turtles gibi Nickelodeon yapımları yayınlanıyor. 

Nickelodeon başkanı Brian Robbins, daha önce de çocukların sevdiği eserler ürettiklerini ve yeni hikayeler anlatmak, var olan dünyalarını yeniden şekillendirmek ve genişletmek için sabırsızlandıklarını söyledi. Netflix ve Nickelodeon’un amacı, bu işbirliği ile daha geniş kitlelere ulaşmak ve alışılmış yayın çizgilerinin dışındaki yöntemlerle müşterilere erişebilmek olarak açıklandı.

Neden şimdi?

nickelodeon

Disney+’ın yayın hayatına başlamasının hemen ardından böyle bir açıklama yapılmış olması aslında tesadüfi bir şey değil. Disney+ oldukça çocuk ve aile dostu bir platform olarak öne çıkıyor. ABD’de yapılan araştırmalara göre Disney’in servisini kullanacak olan ailelerin %33’ü Netflix üyeliklerini iptal ettirmeyi düşünüyor. 

Disney+ da kendini doğrudan Netflix’in rakibi olarak konumlandırmıştı. Haliyle şimdiye kadar her zaman büyüyen ve yeni ülkelere açılan firma ilk kez anavatanında ciddi bir rekabetle ve kullanıcı kaybetme endişesiyle karşı karşıya. 

Kaldı ki temel olarak her sektörde lider kendi payını korumaya çalışırken rakipleri de onun pazar payından kapmaya çalışır. Sektörün lideri olan Netflix’in yeni rakipleri arasında HBO Max, Apple TV+ gibi servisler yer alıyor. Ayrıca platformun bazı içerik sağlayıcıları da kendi platformlarını geliştirmeyi amaçlıyor. 

Netflix’in yeni Nickelodeon içeriklerinin hangileri olacağı açıklanmadı. Bakalım bu ortaklık nasıl meyveler verecek. 

Kaynak : https://techcrunch.com/2019/11/13/netflix-and-nickelodeon-partner-on-original-programming-following-disney-launch/
29
2
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
29
2
2
2
0