Beklenen Oldu: Nvidia, ARM'yi 40 Milyar Dolara Satın Aldığını Duyurdu

116
27
20
7
5
Nvidia, yarı iletken üreticisi ARM'nin satın alındığını duyurdu. Şirketlerin yönetim kurullarının onayından geçen anlaşma, 40 milyar dolara mal oldu. Sürecin 18 ay içinde tamamlanması bekleniyor.

Yaklaşık üç ay önce paylaştığımız bir haberimizde, ekran kartı sektörünün bir numarası Nvdia'nın, yarı iletken sektörünün önemli isimlerinden ARM'yi satın almak için harekete geçtiğini aktarmıştık. O zamandan bu yana konuyla ilgili yeni bir gelişme yaşanmamıştı, ta ki bu güne kadar: Nvidia, ARM'yi satın aldığını resmen duyurdu.

Nvidia'nın ARM'yi satın alması, yarı iletken sektörü için oldukça önemli yeniliklere kapı açacak. Bu satın alma işleminden sonra yapay zeka, artık akıllı telefonlar, otomobiller, PC'ler ve diğer platformlarda çok daha fazla karşımıza çıkacak. Ayrıca Nvidia, ARM'nin Ar-Ge çalışmalarını desteklemek için de ARM CPU'lardan güç alan, yapay zeka destekli süper bilgisayar üretecek.

Satın alma işleminin değeri tam 40 milyar dolar

Nvidia ve ARM

Nvidia tarafından yapılan açıklamalarda, satın alma işleminin 40 milyar dolara gerçekleştiği belirtildi. Yapay zekanın günümüzün en güçlü teknolojisi olduğunu söyleyen Nvidia CEO'su Jensen Huang, bu anlaşmayla birlikte ARM'nin yapay zeka çağı için harika bir konuma yerleştirileceğini ifade ediyor. Üstelik Huang'a göre önümüzdeki yıllar, yapay zekayla çalışan trilyonlarca bilgisayara ve nesnelerin interneti teknolojisi, hiç olmadığı kadar popüler olacak. İşte ARM-Nvidia ortaklığı, o günler geldiğinde kendini iyiden iyiye hissettirecek.

ARM'nin satın alınması, AMD için ciddi bir sorun

Nvidia'nın ARM'yi satın alması, en çok da AMD için sorun. Bunun nedeni, satın alma işlemiyle birlikte Nvidia'nın ARM tabanlı GPU tasarımları oluşturabilecek olması. İşte bu da Nvidia'yı, AMD karşısında birkaç adım ön plana çıkaracak. Ekran kartı sektörünün devi, önümüzdeki yıllarda oldukça etkileyici GPU'larla tüketicileri kendine hayran bırakabilir gibi görünüyor.

Nvidia ve ARM

İki dev şirket arasındaki anlaşma, şirketlerin yönetim kurulları tarafından onaylandı. Yani her iki şirket, tüm detaylarıyla anlaşmaya varmış durumda. Sıradaysa ABD, Çin ve İngiltere'nin düzenleyici kurullarının vereceği onay var. Bu sürecin yaklaşık 18 ay sürmesi, bu sürenin sonunda da ARM'nin Nvidia'ya dahil olması bekleniyor. Nvidia'nın ARM'yi satın alma süreci, önümüzdeki günlerde de çok konuşulacak gibi görünüyor.

Kaynak : https://www.engadget.com/nvidia-arm-acquisition-softbank-000846113.html
116
27
20
7
5
Emoji İle Tepki Ver
116
27
20
7
5