OnePlus, Android 10'u Google ile Eş Zamanlı Olarak Yayınlamayı Planlıyor

16
2
2
1
1
Çinli akıllı telefon üreticisi OnePlus'ın Android'in en yeni sürümü olan Android 10'a Google ile aynı gün geçeceği iddia edildi. Reddit'te ortaya çıkan bir müşteri temsilcisi konuşması sırasında güncellemenin geleceği, müşteri temsilcisi tarafından onaylandı.

OnePlus, çok uzun bir süredir sektörde olmasına rağmen yazılım desteği konusunda sektörde hatırı sayılır isimler arasına girmeyi başardı. Android Pie ve Oreo güncellemelerinde hızlı bir çıkış yapan OnePlus, Android 10 sürümünde de bu ivmeyi korumayı amaçlıyor gibi görünüyor.

Google'ın 3 Eylül tarihinde Android 10 sürümünü kullanan ilk cihazı çıkaracağını ve diğer firmaların kendi işletim sistemlerine bu sürümü entegre etmeleri için birkaç haftaya ihtiyacı olacağını söylersek bunda hiçbir sorun olmadığı konusunda anlaşabiliriz. İşin ilginç ve inanılmaz tarafı şu ki OnePlus, 3 Eylül tarihinde Android 10'u kendi cihazları için yayınlayabilir.

Reddit'te paylaşılan bir ekran görüntüsüne göre OnePlus'ta çalışan bir müşteri temsilcisiyle konuşma yapan bir kişi, OnePlus'un 3 Eylül 2019 tarihinde Android 10 sürümünü alacağını onaylıyor. Tabii ki şu an için bu durumu onaylayacak bir imkan elimizde bulunmasa da 5 gün içerisinde bu ekran görüntüsünün ne kadar doğru olup olmadığını anlayacağız.

Geçtiğimiz yıllara baktığımız zaman Android Pie güncellemesini Google ile aynı anda yayınlayabilen tek üretici Essential olmuştu. Tüm bunların yanı sıra OxygenOS ham Android'den çok da farklı olmadığı için bu durum diğer akıllı telefon üreticilerine göre daha kolay bir şekilde gerçekleşmişti. Yine de bir şey isteniyorsa kesinlikle bir yolu bulunur diyerek OnePlus'ın Google ile aynı anda Android 10 sürümünü çıkartabileceği ihtimalini tekrardan hatırlatmakta fayda var.

Kaynak : https://www.phonearena.com/news/oneplus-android-10-update-rollout-google-pixel-devices-september-3_id118503
16
2
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
16
2
2
1
1