OnePlus Nord'da Ekran Sorunları Ortaya Çıktı

19
13
7
6
3
Çinli akıllı telefon üreticisi OnePlus'ın geçtiğimiz haftalarda tanıttığı orta-üst segment akıllı telefonu OnePlus Nord'da ekran sorunları ortaya çıktı. Kullanıcıların belirttiğine göre parlaklığı %25 seviyesine getirince ekranda renk solmaları oluşuyor.

Son dönemlerin en formda akıllı telefon üreticilerinden olan OnePlus, genellikle piyasaya sürdüğü amiral gemisi akıllı telefonlarla hafızalarda yer edindi. Ancak amiral gemileri kadar orta-üst segmentte de başarı yakalayabileceğini göstermek isteyen firma, bu kapsamda 2015'te piyasaya sürülen OnePlus X'ten bu yana markanın ilk orta sınıf akıllı telefonu olan OnePlus Nord'u geçtiğimiz günlerde düzenlenen bir etkinlikle tanıtmıştı.

Amiral gemilerini andıran tasarımıyla dikkatleri üzerine çeken akıllı telefon, ön tarafta ise özellikle son bir yılda neredeyse tüm akıllı telefonlarda gördüğümüz Infinity-O AMOLED bir panel kullanıyor. Çıkan son haberlere bakacak olursak kullanıcılar bu ekrandan pek de memnun değil zira ekran, düşük parlaklıkta sorunlu çalışıyor.

Parlaklık %25'e geldiğinde renklerde solmalar ortaya çıkıyor:

OnePlus forumları ve Reddit gibi platformlarda Nord sahiplerinin bildirdiğine göre, telefonun parlaklık seviyesi %25 veya daha aşağılara getirildiğinde AMOLED ekranda yeşil, mor ve sarı renk tonları ve doğal olmayan şeritler ortaya çıkmaya başlıyor. Parlaklık daha üst seviyelere çıkarıldığında ise bu izler gözle görülmez bir hâl alıyor.

OnePlus Nord çok yeni bir cihaz olduğundan ekrandaki renk sorunlarının kronik mi yoksa yalnızca bazı cihazlarda ortaya çıkan bir problem mi olduğu henüz bilinmiyor. Ancak gelen geri bildirimlere bakacak olursak tüm kullanıcılar böyle bir durumdan şikayetçi değil ve yalnızca bazı kullanıcılar bu sorundan etkileniyor.

OnePlus'tan konu hakkında açıklama geldi:

oneplus

Bir OnePlus yetkilisi, şirketin forumlarında yaşadığı ekran problemini dile getiren bir kullanıcıya geri dönüş yaptı. Tüm kullanıcıların bu konudaki geri bildirimlerini takip ettiklerini söyleyen yetkili, verdiği yanıtta şu ifadeleri kullandı:

"Bazı kullanıcılar, AMOLED ekranın parlaklığı çok düşük olduğunda ve ekran parlaklığı arttığında kaybolan hafif bir renk solmaları görebilir. Bu, tüm OLED ekranların karakteristiğidir ve bir kalite sorunu değildir. Yine de, deneyiminizi geliştirmek için bir OTA güncellemesi üzerinde çalışıyoruz."

Kaynak : https://forums.oneplus.com/threads/major-green-tint-issue.1266582/
19
13
7
6
3
Emoji İle Tepki Ver
19
13
7
6
3