OPPO Find X6 Pro'nun Kamerası Ortaya Çıktı: İşte Find X6 Serisi Hakkında Tüm Bildiklerimiz

7
3
1
0
0
Önümüzdeki günlerde tanıtılması beklenen OPPO Find X6 ailesinin en güçlü üyesi olacak Find X6 Pro'nun kamerası ortaya çıktı. Peki, şirketin yeni telefonları hakkında neler biliyoruz? Gelin bakalım.

Geçtiğimiz aylarda kamera özellikleri ortaya çıkan OPPO Find X6 serisi, markanın bugüne dek piyasaya sunduğu en iddialı amiral gemisi olmaya adaydı. Teknik özellikleri hakkında pek bir bilgi olmayan telefonların kameralarında son dönemde One Plus ile adını sıkça duyduğumuz Hasselblad’ın imzasının olmasıysa dikkat çekmişti.

Geçtiğimiz aylarda ise yeni lansman görselleriyle birlikte OPPO Find X6 serisinin teknik detayları ortaya çıkmıştı. Bu detaylarda cihazların Snapdragon Gen 2'yle gelebileceği görülmüştü. Şimdi ise Find X6 hakkında bazı bilgiler gün yüzüne çıktı.

OPPO Find X6 Pro'nun kamerası böyle görünebilir

Sızdırılan bir görüntü OPPO'nun yeni amiral gemisi olacak Find X6 Pro'ya yakından bakmamızı sağlıyor. Bu görüntüde, telefonun arkasında dev bir kamera kurulumunun yer alması dikkatlerden kaçmıyor. Burada, Sony IMX989 ana kamera, IMX890 ultra geniş ve telefoto kameranın yer alabileceği söylentileri var.

Telefon hakkında fazla detay bilmiyoruz; ancak arka kamera konusunda iddialı olabileceğini söylemek mümkün. Daha önce ortaya çıkan iddialarda, X6 Pro'nun üç arka kamerasının da 50 MP olabileceği belirtilmişti. 

Find X6 serisiyle ilgili daha önce çıkan sızıntılar nelerdi?

GSMArena’nın geçtiğimiz haftalarda aktardığı bilgilere göre OPPO, Find X6 Pro modelini 2 farklı versiyonla piyasaya sunmak istiyor. 3 telefon arasında da ekran, işlemci ve batarya gibi konularda farklılık bulunurken pek çok özelliğin aynı olmasıysa fiyatlarının birbirine yakın olabileceğini gösteriyor.

Gelin isterseniz öncelikle bu 3 telefonun teknik özellikle göz atalım. Çince’den makine çevirisiyle çevirilen görsellerde OPPO Find X6, X6 Pro Dimensiy Edition ve Snapdragon Edition isimleri kullanılıyor. Ancak lansmanda bu isimlerin değiştiğine şahit olabiliriz.

  OPPO Find X6 X6 Pro Dimensity Edition X6 Pro Snapdragon Edition
İşlemci Snapdragon 8 Gen 1 Dimesity 9200 Snapdragon 8 Gen 2
RAM LPDDR5X LPDDR5X LPDDR5X
Ekran 6.74 inç 2K 120Hz Tianma Ekran 6.82 inç 2k 120Hz Samsung Ekran 6.82 inç 2k 120Hz Samsung Ekran
Arka Kamera 50MP Ana Kamera - 50 MP Geniş Açılı Kamera 50MP Ana Kamera - 50 MP Geniş Açılı Kamera 50MP Ana Kamera - 50 MP Geniş Açılı Kamera
Ön Kamera 32MP Kamera 32MP Kamera 32MP Kamera
Batarya 4800 mAh + 80W Kablolu Hızlı Şarj + 30W Kablosuz Hızlı Şarj 5000 mAh + 100W Kablolu Hızlı Şarj + 50W Kablosuz Hızlı Şarj 5000 mAh + 100W Kablolu Hızlı Şarj + 50W Kablosuz Hızlı Şarj
Diğer Özellikler Ekran Altı Parmak İzi Okuyucu-IP68 Sertifikası-NFC-Hasselblad Görüntü Ekran Altı Parmak İzi Okuyucu-IP68 Sertifikası-NFC-Hasselblad Görüntü Ekran Altı Parmak İzi Okuyucu-IP68 Sertifikası-NFC-Hasselblad Görüntü

Özelliklere baktığımızda X6 modelinin Snapdragon 8 Gen 1 ile gelmesine rağmen Tianma marka ekran ile geldiğini görüyoruz. Çinli bir ekran üreticisi olan Tianma geçmişte sıklıkla “yan sanayi” olarak da bilinen 3. parti telefon ekranlarını üreten firma olarak biliniyordu. Ancak şirket son yıllarda bu politikasından vazgeçip Çin merkezli orta ve orta-üst seviye telefonlara ekran üretmeye başladı. 

Ayrıca düz modelinin daha düşük bir batarya ve hızlı şarj ile gelmesi de dikkat çekiyor. Buna ek olarak özellikleri incelediğimizde, Snapdragon Edition'ın biraz daha önde olduğunu ve bu nedenle ailenin en pahalı ve en güçlü telefonunun Snapdragon Edition olabileceğini görüyoruz. 

OPPO'nun mart ayı içerisinde telefonları tanıtabileceği söylentileri dolaşsa da henüz kesin bir bilgi yok. Şirketin yeni amiral gemisi telefonlarını küresel pazara sunabileceği tahmin edebilir; ancak bazı kaynaklar X6 Pro'nun yalnızca Çin'e özel olacağını söylüyor. 

Kaynak : https://www.gsmarena.com/three_oppo_find_x6_models_leak_including_pro_with_snapdragon_8_gen_2_1inch_sensor-news-57379.php
7
3
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
7
3
1
0
0