ÖSYM Başkanı: "Sınav Sorularını Yapay Zekâ Oluşturacak"

41
29
26
2
1
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, sınav süreçlerinden yapay zekâdan destek alınacağını açıkladı. Artık soruları üretmek de sınav yerlerini seçmek de yapay zekâ desteği ile yapılacak.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, bundan birkaç ay önce bir açıklama yapmış ve gündeme bomba gibi düşmüştü. Ersoy, sınav sorularını yapay zekânın hazırlaması için çalışmalar yapıldığını söylemişti. Bugün ÖSYM Genel İstişare ve Eğitim Toplantısı kapsamında yeniden söz alan Ersoy, yine benzer açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy tarafından yapılan açıklamaya göre yapay zekâ, sadece sınav sorularını hazırlamak için kullanılmayacak. Sınavların değerlendirme süreçleri de yapay zekâya emanet edilecek. Tabii bu süreçte insan ve makine dengesinin sağlanacağını söyleyen ÖSYM Başkanı Ersoy, insan faktörünün arka plana atılmayacağını da belirtti.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy tarafından yapılan açıklama:

ÖSYM

Ekibimizde yapay zekâ uzmanları var. Bu hocalarımızdan en verimli şekilde faydalanmayı hedefliyoruz. Bu alanda çalışmalarımızı başlattık. Atacağımız bu adım, tüm kurumların sınav süreçlerinde çok daha etkili koordinasyon kurmasını sağlayacak. Yapay zeka ile soru üreteceğiz, değerlendirmeler yapacağız ve bu alanda çok önemli bir başlangıç olacak. Sınavları çok daha verimli ortamlarda gerçekleştirmemize büyük katkı sağlayacak. Yapay zekadan faydalanırken insan faktörünü de göz ardı etmeyeceğiz, makine ile insan dengesini koruyacağız.

Dijital ortamda gerçekleştirilen sınavlar çoğalacak

Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy'un değindiği bir diğer husus da çevrim içi sınavlarla ilgiliydi. Bu tür sınavların sayısının artacağını söyleyen Ersoy, böylelikle hem tasarruf edileceğini hem de sonuç açıklama sürecinin hızlanacağını aktardı. Bayram Ali Ersoy, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

İlerleyen süreçte dijital ortamda gerçekleştirdiğimiz yeni sınavlarımız da olacak. Kağıt tabanlı sınavlardan dijital tabanlı uygulamalara geçiş noktasında çalışmalarımız devam edecek. Dijital uygulamalar beraberinde hem tasarrufu getirecek hem de adaylara sınav sonuçlarını çok daha hızlı kullanma imkanı sunacak.
Kaynak : https://www.indyturk.com/node/698396/haber/%C3%B6sym-ba%C5%9Fkan%C4%B1-yapay-zeka-ile-soru-%C3%BCretece%C4%9Fiz
41
29
26
2
1
Emoji İle Tepki Ver
41
29
26
2
1