Profesör Hulk’ın Avengers: Infinity War’da Yer Aldığı Bir Sahne Olduğu Ortaya Çıktı

39
15
9
4
2
Filmlerden çıkarılan sahnelerin ekip tarafından sonraki süreçlerde açıklanması alışılagelmiş bir olay. Bu tarz sahnelerin belirli sebeplerden ötürü filmin bir aşamasında çıkarılmasına karar veriliyor ve bazen de filmin gidişatına oldukça büyük etkilere sahip olabiliyor. Bu sahnelerden bir tanesi Avengers: Infinity War’da bulunuyormuş. Hatta sahnenin çıkarılmasına neredeyse son saniyede karar verilmiş.

Not: Bu haber Avengers: Infinity War ve Endgame hakkında spoiler içermektedir. Eğer filmler izlemediyseniz, bu hususa dikkat etmenizi öneriyoruz.

Marvel filmlerinde şu ana kadar görülmüş en ilginç karakter çizgilerinden biri Hulk’a ait. Karakter, Endgame filmine kadar uzun bir süre ortaya çıkmadı ve Bruce Banner, Hulk’ın yardımı olmadan hayatta kalmaya çalıştı. Bu uzun ayrılığın sonunda ise Marvel, hayranlara Profesör Hulk’ı gösterdi ve herkes bu karakteri çok sevdi.

Karakter sevildi sevilmesine ancak Hulk'ın bu değişimine izleyenler tanık olamadı. Yani Hulk’ın, Profesör Hulk’a geçiş süreci tam olarak bir muammaydı. Yapılan son açıklamalara göre film yapılırken Profesör Hulk’ın ortaya çıkış anı, seyircilere gösterilecekti. Hatta bu sahne çekilmişti bile.

profesör hulk

Profesör Hulk karakteri, seyirciler için bir sürpriz olsa da aslına bakarsanız bu değişim, Infinity War’da gösterilecekti. Hatta senarist Steve McFeely’nin söylediğine göre ekip, çekimler sırasında bu karaktere “Akıllı Hulk” diyordu. McFeely, açıklamalarına şu şekilde devam etti:

“Akıllı Hulk’ın ortaya çıkışı, Infinity War’da gösterilecekti. Karakter, Wakanda’da savaşacaktı. O sıralar Bruce Banner ve Hulk iyi anlaşamıyordu o yüzden Hulk yardıma gelmiyordu. Tam bu sırada, Hulk’a en çok ihtiyaç duyulduğu anda, Akıllı Hulk, Bruce Banner’ın giydiği zırhı yırtarak içinden çıkacaktı. Sonrasında Cull Obsidian’ı yok edecekti.”

profesör hulk

Bahsi geçen sahne, filmin yapımı tamamlanana dek filmin bir parçasıydı. Bu sahneyi filmden çıkarmaya kurgu sırasında karar verildiği ortaya çıktı. Hatta daha da ilginci, bu sahne Infinity War’dan çıkarıldığı sırada Endgame’in çekimleri bitmişti. Yani sahnenin çıkarılması, tamamıyla son dakika karar verilmiş bir durum.

Sahneyi çıkarmanın arkasında yatan mantıklı sebepler de var. Bu sahne, test izleyicilerine gösterilmiş ve izleyiciler, sahneyi kabullenmekte zorluk çekmişler. Filmin yönetmeni Anthony Russo ise Hulk’ın hikâyesini anlatmaya yetecek kadar zamanları olmadığını düşünüyormuş.

profesör hulk

Profesör Hulk’ın ortaya çıktığı sahneyi merak edenler için birkaç detay daha paylaşıldı. Anlatılana göre Hulk, ortaya çıktığı zaman Natasha alışıldığı üzere Hulk’ı sakinleştirmek için konuşmaya başlayacaktı. Tam bu sırada Hulk, Natasha’nın sözünü keserek “Natasha, böyle bir şey yapmana gerek yok” diyecekti. Tüm bunları söylerken de mükemmel bir İngilizce kullanacaktı.

Thanos’un parmağını şıklatması, en çok Hulk’a yaradı diyebiliriz. Hulk, şu an başından beri en güçlü olduğu hâlinde. Infinity War sonrasında ortalıkta görünen tek süper kahraman da Hulk’tı. Tony Stark hariç diğer süper kahramanlar içinse arada geçen 5 yıl, adeta bir kâbus gibiydi.

Özellikle böyle büyük filmlerden çıkarılmasına karar verilmiş sahneler, sonrasında açıklandığı zaman çok büyük ilgi uyandırıyor. Filmi izleyen hayranlar, keşke ve iyi ki diyen iki gruba ayrılıyorlar ve eğer bahsi geçen sahne filmden çıkarılmasaydı ne gibi etkileri olabileceği üzerine tartışıyorlar.

Kaynak : https://www.gamespot.com/articles/avengers-endgame-bruce-banners-transformation-into/1100-6468764/
39
15
9
4
2
Emoji İle Tepki Ver
39
15
9
4
2