Redmi, Dünyanın İlk 64 MP Kameralı Telefonundan Fotoğraf Örneği Paylaştı

43
7
2
1
0
Bu yılın başında alınan bir kararla ana şirketi Xiaomi'den ayrılarak bağımsız bir marka haline gelen Redmi, hem kendi ülkesinde hem de küresel anlamda oldukça başarılı işler çıkartıyor. Kendini her gün daha da ileriye taşıyan Redmi, 64 MP kameraya sahip telefonundan bir tanıtım görseli paylaştı.

Geçtiğimiz gün Redmi, pazartesi günü önemli bir açıklama yapacağını duyurmuştu. Verdiği sözü yerine getiren Redmi, 64 MP çözünürlüğe sahip kameralı telefonunun kamerasının neler yapabileceğini gösterdi. Redmi'nin, fotoğraf örneğini paylaştığı 64 MP'lik bir kameraya sahip telefonuyla kamera konusunda lider olan markaları alt edebileceği düşünülüyor.

Weibo üzerinden resmi bir tanıtım yapan Redmi, 64 MP'lik telefonunun kamerasıyla çekilmiş bir fotoğrafı paylaştı. Paylaşılan fotoğrafta bir kediyi çeken Redmi, göz çevresine zoom yaparak kedinin tüylerindeki detayların rahatlıkla görülebildiğini ortaya koymaya çalıştı. Resmi tanıtımda elimize geçen bilgiler yalnıza bununla sınırlı oldu.

redmi

64 MP kameraya sahip bir telefon üretmek, Xiaomi'den ayrılan Redmi için çok büyük bir adım olabilir. Özellikle Realme ve Samsung'un da 64 MP'lik telefonlar üzerine çalıştığı bilgisinden sonra Redmi'nin önce davranması, dünyanın ilk 64 MP' kameralı telefonunu Redmi'nin çıkarmış olması anlamına geliyor. Realme ve Samsung'un telefonlarının bu senenin sonuna doğru çıkacağını ve Redmi'nin yaptığı tanıtımın tarihini de göz önünde bulundurduğunuzda Redmi'nin bu yarışta önde olduğunu söyleyebiliriz.

64MP kamera

(Redmi Note 7)

Redmi'nin 64 MP'lik bir telefon üzerine çalıştığı söylentileri haziran ayının başından bu yana internette dolanıyordu. Dahası, MIUI kamera uygulamasında 64 MP Ultrapiksel modu ve 64 MP çift kamera gibi terimlerin ortaya çıkması, Redmi'nin uzun bir süredir bu telefon üzerine çalıştığını da onayladı. Telefonda çok yüksek ihtimalle Samsung'un yeni çıkarttığı '64MP ISOCELL Bright GW1' sensörünün kullanılması bekleniyor.

Redmi, yeni yöneticisi Lu Weibing ile birlikte birçok sorumluluğu da üstlenmiş ve bunların altından kalkmış gibi görünüyor. Redmi K20 Pro ve Redmi Note 7 ile hem Çin'de hem de uluslararası pazarlarda ciddi bir başarı yakalayan Redmi, bunu iyi donanımını uygun bir fiyatla satışa çıkarmasına borçlu. 64 MP'lik bir telefonun Redmi tarafından ortaya çıkmasıysa başarılı telefon markasını bir ileri seviyeye taşıyacak gibi görünüyor.

Kaynak : https://www.gizmochina.com/2019/07/22/redmi-worlds-first-64mp-smartphone-camera-sample/
43
7
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
43
7
2
1
0