Rekabet Kurumu, Türk Telekom Hakkında Soruşturma Başlattı

180
95
7
6
4
Resmi web sitesi üzerinden bir açıklama yayınlayan Rekabet Kurumu, Türk Telekom hakkında piyasaya hakimiyetini kötüye kullanıp kullanmadığını tespit etmek için soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Rekabet Kurumu, resmi web sitesi üzerinden yeni bir açıklama yayımladı. Türk Telekom hakkında soruşturma başlatıldığını dile getiren Rekabet Kurumu, gerekçe olarak ise piyasadaki hakim durumun kötüye kullanılarak rekabetin ihlal edilip edilmediğini tespit etmek olarak gösterdi.

Rekabet Kurumu’nun konuyla ilgili olarak yaptığı resmi açıklama şu şekilde;

Türk Telekomünikasyon A.Ş.’nin toptan sabit genişbant internet hizmetleri pazarında hâkim durumda olduğu, perakende sabit genişbant hizmetleri pazarındaki rakiplerinin hizmet sunmasını ve abone kazanımını makul olmayan ve haksız gerekçelerle engellemek suretiyle 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesini ihlal ettiği iddiaları üzerine yürütülen önaraştırma, Rekabet Kurulunca karara bağlandı.

Önaraştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri 28.02.2019 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak; 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesini ihlal edip etmediğinin tespitine yönelik olarak Türk Telekomünikasyon A.Ş. hakkında soruşturma açılmasına, 19-10/112-M sayı ile karar verdi.

180
95
7
6
4
Emoji İle Tepki Ver
180
95
7
6
4