Reynmen'in Son Şarkısı, Türkiye'nin Müzik Sektörünü İkiye Böldü

188
48
18
8
6
Reynmen'in, rekorlara doymayan yeni şarkısı Ela, rekorları kadar yarattığı polemikle de gündem olmuş durumda. Işın Karaca'nın açıklamalarına bazı şarkıcılar destek verirken bazı şarkıcılarsa Reynmen'in tarafındalar.

Son yılların en popüler sosyal medya fenomenlerinden olan Reynmen, son şarkısı Ela ile beklentilerin çok üzerinde bir ivme yakaladı. YouTube'da paylaşılmasından sadece 10 dakika sonra 1 milyon kez görüntülenen şarkı, şu an ise 30 milyon görüntülenme sayısına ulaşmış durumda. YouTube'un dünya listelerinde de bir numaraya oturmayı başaran şarkı, ülkemizin sevilen şarkıcılarının da dikkatinden kaçmadı.

Konuyla ilgili olarak bazı şarkıcılar Reynmen'e destek verirken bazı şarkıcılar ise Reynmen'e ağır eleştiriler yönelttiler. Reynmen'in yeni şarkısı dinlenme sayısının yanı sıra, polemiklerle de çok konuşulacağa benziyor.

reynmen

Reynmen'in son şarkısıyla ilgili olarak en sert yorumlardan bir tanesi, deneyimli sanatçılardan olan Işın Karaca'dan geldi. Karaca, Reynmen'in klibinin görüntülenme sayısıyla beğeni sayısının tutarlı olmadığını açıkladı. Bunun üzerine Reynmen ise, Işın Karaca'ya "cahil" diyerek konunun fitilini ateşledi.

Yaşanan bu olayın ardından müzik sektörünün önde gelen isimlerinden bir tanesi olan Aleyna Tilki, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarda "Çomar Şov" ve "Derine inme çıkamazsın" sözleriyle dikkatleri üzerine çekti. Tilki'nin bu paylaşımının Reynmen'e ithafen yapıldığı düşünüldü ancak Aleyna Tilki, konunun neden Reynmen'le ilişkilendirildiğini anlamadığını söyledi ve konuyla ilgili üzgün olduğunu ifade etti.

İncir şarkısıyla iyi bir çıkış yakalayan ve her geçen gün popülerleşen isimlerden bir tanesi olan İlyas Yalçıntaş, Reynmen'e karşı Işın Karaca'nın tarafında yer alan isimlerden bir tanesi oldu. Yalçıntaş yaptığı açıklamada Reynmen'i tanımadığını ve kim olduğunu da bilmediğini, bu olayın egoyla ilgili olduğunu ve sahte tıklanmalar yapan şirketlerin olduğunu bildiğini söyledi. Bu tarz durumlara güldüğünü ifade eden genç şarkıcı, YouTube'un bu duruma el atacağını belirtti. Yalçıntaş bu durumun ego ve gösterişle ilgili olduğunu söyledi.

reynmen

Konuya dahil olan isimlerden bir diğeri ise yine son yılların popüler isimlerinden birisi olan Serkan Kaya'ydı. Kaya, Işın Karaca'ya yapılanın ayıp olduğunu, bunun da Reynmen'in cahilliğinden kaynaklandığını ve Reynmen'in Karaca'dan özür dilemesi gerektiğini söyledi. 

Reynmen'e karşı çıkan isimler olduğu kadar genç fenomeni destekleyen isimler de bulunuyor. Son yılların sevilen şarkıcılarından birisi olan ve İspanyol şarkıcı Enrique Iglesias ile düet yaparak sesini tüm dünyaya duyuran Ece Seçkin, Instagram üzerinden yaptığı paylaşımında Reynmen'in Ela isimli şarkısına eşlik etti. Ece Seçkin, "Bırak delirsinler Yusuf kardeş herkes başarıyı alkışlamaz, yine bomba gibi olmuş" diyerek Reynmen'e desteğini gösterdi. 

Reynmen'in son şarkısı uzunca bir süre daha konuşulacağa benziyor. Peki bu konuda sizin düşünceleriniz neler? Fikirlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

188
48
18
8
6
Emoji İle Tepki Ver
188
48
18
8
6