Root Explorer, Root Atılan Android Telefonlarda Nasıl Kullanılır?

11
2
1
1
1
Telefonunuzda tam hakimiyet kurmanızı sağlayan Root Explorer uygulamasının nasıl çalıştığını ve nasıl kullanılacağını detaylarıyla inceledik.

IOS ve Android şu an dünyada en yaygın olarak kullanılan işletim sistemleri. Bu sistemlerden IOS, size çoğu zaman cihazınızın derinlerine inmenize imkan sunmaz, çoğu kullanıcı buna gerek de duymaz ama Android işletim sistemli cihazlı kullanıcılarınız için Root Explorer gibi uygulamalar kullanmak bazen neredeyse bir zorunluluk halini alır.

Root Explorer gibi mobil uygulamalar sayesinde Android işletim sistemine sahip cihazınızda tam kontrol sağlama imkanınız olur. Bu cihazların kendi sistemlerinde bulunan dosya yöneticileri size cihazdaki her dosyaya erişim imkanı sunmazlar. Başlangıç paketiyle gelen pek çok uygulamanın dosyalarına yada aralarda sıkışmış küçük dosyalara ulaşmanız standart dosya yöneticisiyle imkansızdır.

Rootladığınız cihazınızda Root Explorer gibi mobil uygulamaları kullanarak sağlayacağınız kontrol sayesinde cihazınızdaki aralarda kalmış gereksiz dosyaları temizleyebilir ve bu dosyalar üzerinde tam bir hakimiyet kurabilirsiniz. Bu uygulamayı kullanmadan önce cihazınızı rootlamak ilk yapmanız gereken şey.

Root Explorer nedir?

root, android

Android işletim sistemine sahip cihazınızı rootlamayı anlatmadan önce bu uygulama hakkında daha detaylı bilgiler vermekte yarar var. Temel olarak Root Explorer size, cihazınız üzerinde tam bir hakimiyet kurma imkanı veriyor. Sistem bulunan dosya yöneticisini kullanarak cihazdaki tüm dosyalara erişemezsiniz. Fakat erişmelisiniz çünkü bu cihaz sizin ve üzerinde tam kontrol sağlamalısınız. Root Explorer bu noktada devreye giriyor.

Rootlu cihazınıza bu uygulamayı indirdikten sonra sadece bu uygulamaya dosyalarınıza erişim izni vermeniz yeterli. Hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. Karşınıza çıkan dosya yöneticisi ilk başta biraz karışık gelebilir ama bu bildiğiniz cihazınız, sadece biraz ayrıntılı hali. Biraz inceledikten sonra anlayıp, dilediğiniz her şeyi yapabilirsiniz. 

Burada yapacağınız işlemler konusunda dikkatli olmanızda yarar var. Tam olarak ne işlem yaptığını bilmediğiniz dosyalar üzerinde yapacağınız değişiklikler cihazınızın çalışmasını olumsuz yönde etkileyebilir. Değişikliklerden önce yapacağınız birkaç küçük araştırma, sizin bu uygulamayı daha kolay kullanmanızı ve karşınıza çıkan dosyalar üzerinde doğru ve etkili değişiklikler yapmanızı sağlayacaktır. 

Root Explorer ile neler yapabilirsiniz?

root 

Cihazınıza yüklediğiniz Root Explorer sayesinde artık dosyalarınıza tam erişim ve kontrol imkanınız var. Bu uygulama sayesinde cihazınızda yapabileceğiniz pek çok işlem var. 

  • Klasik dosya yöneticisiyle ulaşamadığınız tüm dosyalara ulaşabilirsiniz.
  • Ulaştığınız bu dosyaları dilediğiniz şekilde düzenleyebilirsiniz.
  • Google Drive, Dropbox ve benzeri bulut sistemleriyle uyumlu çalışabilirsiniz.
  • Çoklu sekme özelliğiyle rahat bir çalışma arayüzü sunar.
  • SQLite Database Viewer desteğiyle veri dosyalarını düzenlemenize yardımcı olur.
  • Bluetooth üzerinden dosya gönderip alabilirsiniz.
  • Zip dosyaları oluşturabilir yada bu dosyaları burada açabilirsiniz. 
  • Metin düzenleyicisini istediğiniz zaman kullanabilirsiniz.

Bunların yanı sıra temel kullanım son derece basittir. İstediğiniz dosyanın üzerine dokunup basılı tuttuğunuz zaman karşınıza bir menü çıkacak. Bu menüde sil, düzenle, taşı, kopyala, gönder, özellikleri görüntüle ve dosya izinleri gibi temel komutları görebilir ve dilediğiniz işlemi kolayca yapabilirsiniz. 

Root nasıl atılır?

root, webtekno, android

Android işletim sistemine sahip cihazınızı rootlamak yada Türkçe ismiyle köklemek için pek çok yol bulunuyor. Bu işlem sayesinde, adından da anlayacağınız gibi, cihazınızın köküne yani derinliklerine inmeniz son derece kolay. Cihazını rootlamak için anlatacağımız bu yöntemi dr. fone - Android Root programını kullanarak yapabilirsiniz.

  • Öncesinde telefonunuzdaki dosyaları yedekleyin.
  • dr. fone - Android Root programını bilgisayarınıza indirin.
  • Programı kurup, açtıktan sonra karşınıza çıkan ekranda ‘More Tools’ sekmesine tıklayın.
  • Bu sekmede Android Root’a tıklayın.
  • Android cihazınızı bir USB kablosuyla bilgisayarınıza bağlayın ve bağlantıya izin verin.
  • Program, cihazınızı birkaç dakika içinde tanıyacaktır.
  • Karşınıza çıkan ekranda ‘Start’ yazısına tıklayın.
  • Program cihazınızı tam olarak algıladığı zaman karşınıza çıkan ‘Root Now’ yazısına tıklayın.
  • İşlem tamamlandığı zaman karşınıza bir onay ekranı çıkacaktır. Bunu gördüğünüz zaman anlayın ki işlem tamam.

Bu şekilde Android işletim sistemine sahip cihazınızı kolaylıkla rootlu bir hale getirebilirsiniz. Artık dilediğiniz gibi Root Explorer indirebilirsiniz. Uygulamayı indirdikten sonra çalışabilmesi için mutlaka erişim izni vermeniz gerekiyor. Daha sonra karşınıza çıkan ekranda cihazınıza ait tüm dosyaları rahatça görebileceksiniz. Bu dosyalar üzerinde dilediğiniz değişikliği ve düzenlemeyi yapabilirsiniz ama yine de dikkatli olmakta yarar. Tam olarak hangi işlemi yürüttüğünü bilmediğiniz dosyalar üzerinde yapacağınız değişiklikler, cihazınızın çalışmasını etkileyerek, istenmeyen durumlara yol açabilir. 

Root Explorer indir:

Root Explorer APK indir:

11
2
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
11
2
1
1
1