Sahte Togg Sitesi Üzerinden Ön Sipariş Toplayan Dolandırıcılar Yakalandı

13
1
0
0
0
Sahte bir internet sitesi kurup Togg T10X satışı yapan dolandırıcılık şebekesi çökertildi. Edinilen bilgilere göre en az 21 vatandaş, bu ucuz numaraya kanarak toplamda 1 milyon 316 bin 500 TL para kaybetti.

Togg T10X satın almak isteyen bir çete çökertildi. Sahte internet sitesi kurarak vatandaşların parasına çöreklenmeye çalışan 4 kişiden 3'ü tutuklandı. Mersin İl Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyon kapsamında, sahte internet sitesini kuranların toplamda 1 milyon 316 bin 500 TL topladıkları tespit edildi. 

Dolandırıcılık şebekesi, E.E isimli bir vatandaşın 60 bin TL yatırması ve durumu anlaması üzerine çökertildi. Şikayetçi olan vatandaş, paranın yatırıldığı bir banka hesabının Y.Ç. isimli bir şahsa ait olduğunu tespit etti. Soruşturmayı derinleştiren kolluk kuvvetleri, Y.Ç. ile birlikte 5 kişiyi farklı farklı şehirlerde yakaladılar.

Hesaplara bloke konuldu!

Togg T10X

Edinilen bilgilere göre en az 21 vatandaş, Togg T10X satın almak isterken dolandırılmış oldu. Kolluk kuvvetleri, mağduriyetlerin giderilmesi adına para toplanan hesapları tek tek tespit etti ve bloke koydu. Oluşan mağduriyetin ne kadarının giderildiği şimdilik bilinmiyor.

Kamu haberciliği adına altını çizmemiz gereken bir husus var. Hiçbir şirket veya kurum, vatandaştan şahsi hesaba para göndermesini istemez. Bu çok basit bir bilgidir ve yıllardır gerek internet gerekse televizyon ortamında dile getirilir.

Kaynak : https://www.cumhuriyet.com.tr/turkiye/sahte-togg-sitesi-ile-milyonluk-vurgunda-3-tutuklama-2068697
13
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
13
1
0
0
0