Samsung: Katlanabilir Telefon Satışlarını Önemli Ölçüde Artıracağız

8
3
2
1
0
İlk katlanabilir ekranlı akıllı telefonu Galaxy Fold’un üretim sürecinde pek çok zorlukla karşılaşan Samsung, buna rağmen geleceğe umutla bakıyor. Güney Koreli şirketin CEO’su DJ Koh, 2020 yılında katlanabilir akıllı telefon satışlarını önemli ölçüde artıracaklarını söyledi.

Samsung’un geleceğin teknolojilerinin tartışıldığı AI (Yapay Zeka) forumu, birkaç gün önce Güney Kore’nin başkenti Seul’de başladı. Etkinlikte konuşan Samsung CEO'su DJ Koh, “önümüzdeki yıl katlanabilir akıllı telefon satışlarını önemli ölçüde artıracaklarını” ifade etti.

Şirket, birkaç hafta önce yaptığı açıklamada, 2020 yılında 5-6 milyon katlanabilir telefon satmayı hedeflediklerini söylemişti. Koh’un demeci, bu hedefin tazeliğini hala koruduğuna işaret ediyor.

samsung foldable

Geçtiğimiz eylül ayında gün yüzüne çıkan bazı sızıntılarda, Samsung’un Çin’e özel olarak W20 5G adlı yeni bir kapaklı akıllı telefon modeli satışa çıkaracağını öğrenmiştik. Bu ay içinde lanse edilmesi planlanan cihazın, yalnızca Çinli kullanıcılara sunulması bekleniyor. Samsung, yeni katlanabilir telefonunda kullanacağı teknolojileri bu telefonunda test edebilir.

Galaxy Fold, Samsung için hayal kırıklığı olmuştu

Dünyanın bir numaralı akıllı telefon üreticisi olan Samsung, Galaxy Fold’un üretim sürecinde birçok zorlukla karşılaşmıştı. Hatta şirket, yaklaşık 2.000 dolarlık Galaxy Fold'un dayanıklılığını artırmak için cihazı yeniden tasarlamış ve neredeyse altı aylık bir gecikmeyle piyasaya sürmüştü. 

Katlanabilir akıllı telefonlar hala emekleme aşamasında. Zira maksimum düzeyde ince ve esnek ekranları henüz görebilmiş değiliz. Xiaomi, Huawei ve Motorola gibi markalar da, kendi katlanabilir telefonlarını geliştiriyorlar. Mobil birimi Lenovo tarafından yönetilen Motorola, 13 Kasım’da Los Angeles’ta gerçekleştireceği etkinlikte katlanabilir ekranlı ilk akıllı telefonu RAZR 2019'u tanıtacak.

Kaynak : https://www.gsmarena.com/samsung_aims_to_significantly_increase_sales_of_foldables_for_2020-news-39984.php
8
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
8
3
2
1
0