Samsung, Türkiye’ye Okul ve Hastane Yapacak!

1
0
0
0
0
Samsung, Türkiye’ye Okul ve Hastane Yapacak!
Güney Koreli teknoloji devi Samsung, Gaziantep ve Suruç'ta toplam 4 okul ve 900 yatak kapasiteli hastane açılması için butona bastı.

Samsung, İtalya ve Türkiye ortaklığında ülkemizde 4 bin öğrenci kapasiteli 4 okul ve 900 yatak kapasiteli ‘Samsung Hastanesi’ adında bir hastane kurmayı planlıyor. 

Suriyeli insanların yoğun olduğu bölgelere giden ve gördüğü manzara karşısında çok etkilendiğini belirten Cho, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile ikili ilişkiler içerisinde olduklarını, Gaziantep ve Suruç’a bazı yatırımlar yapacaklarını belirtti. 

Gaziantep’e Samsung markalı bir hastane kuruluyor. İnşaat başladı. Hastanede, personelin çoğu Türk olacak. Hastane kurma fonunu Samsung’un sağladığını biliyorum. Toplam 4 okul yapılacak. Bunlardan 2’si Gaziantep’te, 2’si Suruç bölgesinde olacak. Gaziantep’teki okulların birinin Ekim ayında açılışı yapılacak. Her bir okul bin öğrenci kapasiteli olacak” ifadelerini kullanan Cho, ilerleyen yıllarda 6 sağlık merkezi daha kurmayı hedeflediklerini fakat şimdilik ne kadar büyük ölçekli olacaklarına karar vermediklerini söyledi.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0