Samsung’un Android Go ile Çalışan İlk Cihazından Görüntüler Geldi

22
6
3
2
2
Samsung’un düşük sistem özelliklerine sahip olan ekonomi sınıfı telefonlar için üretilen Android Go ile çalışacak telefonundan ilk görüntüler geldi. Firma cihazı yakında tanıtmaya hazırlanıyor.

Google, Android Go adında bir program başlatarak amiral gemilerin baz alınarak geliştirildiği işletim sistemlerinin üstünlüğünü tarihe gömdü. Düşük özelliklere sahip ekonomi sınıfı telefonların daha akıcı çalışmalarını sağlayan Android Go, pek çok üreticinin tercihi oldu. Temel olarak Android Oreo’yu alan Go, ana işletim sistemi ailesinden farklı olarak, amiral gemisi kullanmayan geniş bir kitle için hayata geçirildi. 

Samsung, dünyanın en büyük Android üreticisi olarak ilk kez Android Go ile çalışacak bir cihaz üretmek için kollarını sıvadı. Söz konusu cihaz, elbette Samsung’un imzasını taşıyacak Experience UI arayüzüne sahip olacak. Elimize ulaşan son görüntülerde de bu arayüz net şekilde gözüküyor. 

Google, Android Go platformunun sadece Android cihazlarda çalışacağını söylemedi. Bu nedenle Samsung’un kendi arayüzü üzerine Android Go uygulamalarını yüklediğini görebiliyoruz. Bu sayede daha az bellek ve depolama alanı kullanan uygulamalar, düşük fiyatlı telefonları da gayet kullanılabilir kılıyorlar.

Birkaç yıl önceye kadar Samsung, yine kendi arayüzünün yüklü olduğu düşük fiyatlı cihazlar üretiyor, bazı Android uygulamalarını da Google desteğiyle bu cihazlarda kullanıyordu. Hatta bu cihazlara genel olarak Google Play Edition adı veriliyordu.

Samsung’un tasarım konusunda tabii ki de bu cihazda Infinity Display gibi özellikleri sunmasına imkan yok. Yine de düşük fiyatlı cihaz tercih edecekler için son derece uygun bir seçenek olarak göze çarpıyor. 

Kaynak : https://www.fonearena.com/blog/257445/samsung-android-go-phone-live-image-leak.html
22
6
3
2
2
Emoji İle Tepki Ver
22
6
3
2
2