Silkroad Online’ın Türkiye’deki Hakları, Yerli Firma GameGami Tarafından Satın Alındı

33
29
4
2
1
JoymaxCo. Ltd tarafından geliştirilen efsane MMORPG oyunu Silkroad Online’ın Türkiye’deki lisans hakları Türk firma GameGami tarafından satın alındı. Şirket, resmi Türkiye sunucularını önümüzdeki aylarda açmayı planlıyor.

Oyun dünyasındaki atılımlarla 2000’li yılların yeri her zaman ayrıdır. Günümüzdeki ultra gerçekçi oyunların aksine, çok güzel grafikleri olmasa da bizleri saatlerce bilgisayar başında tutmayı başaran MMORPG türünde oyunlar vardı. Knight Online, Metin 2 gibi ünlü oyunlar, pek çoğumuzun hayatının bir döneminde kendilerine önemli bir yer edindi. İnsanlar doğal olarak son yıllarda bu oyunları bırakmış olsa da hâlâ belirli bir oyuncu kitlesine hitap eden oyunlar yer alıyor. Bu oyunlardan birisi de Silkroad Online.

Pek çok kişinin hayatının bir döneminde merkez haline gelen Silkroad Online’ın Türkiye hakları, Türk oyun firması GameGami tarafından satın alındı. GameGami Bilişim A.Ş. ile Silkroad Online’ın yapımcısı JoymaxCo. Ltd. tarafından gerçekleştirilen anlaşma sonucunda, bundan sonra oyunun Türkiye’deki tüm lisans hakları GameGami’de olacak. 

GameGami’nin yayınladığı basın bültenine göre, Türkiye lisans haklarının el değiştirmesiyle birlikte çok yakında Türk oyuncularının beğeni ve zevklerine göre yeni sunucular açılacak. Konuyla ilgili açıklama yapan GameGami Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Zeyd Kazancı, “Uzun zamandır takip ettiğimiz, analizini çok iyi yaptığımız ve oyuncunun beklentilerinin tamamını iyi bildiğimiz, çok büyük bir hayran kitlesi olan Silkroad Online oyununun Türkiye yayın haklarını şirket bünyemize katmaktan mutlu ve gururluyuz” dedi. 

Silkroad’ın yayıncılığını üstlenen ilk Türk firma

Silkroad Online’ın yayın haklarını alan ilk Türk firma olduklarına dikkat çeken Kazancı, “Özellikle JoymaxCo Ltd. CEO'su Lee Gil-hyung'e ve başından beri bizlere bu oyunun Türkiye'de GameGami tarafından yayınlanması için yardımlarını esirgemeyen Joymax Ekibine çok teşekkür ediyorum. Silkroad Online oyuncularının büyük bir beklenti içinde olduğunun farkındayız ve bu bağlamda Türkiye sunucularında oyuncuların taleplerine ve gözlemlerimize göre bir dizi düzenleme hazırlamaktayız” ifadelerini kullandı.

Bu süreçte pek çok analiz yaptıklarını söyleyen Kazancı, oyunun Türkiye’de tek bir çatı altında yasal olarak faaliyet göstermesinin, oyuncuların güvenini ve heyecanını artıracağını düşündüklerini söyledi. 

Türkiye sunucuları ne zaman açılacak?

Silkroad Online’ı yeniden popüler hale getirmek isteyen GameGami, resmi Türkiye sunucularını Eylül 2020’nin ilk haftasında kapalı betaya açmayı planlıyor. Kapalı betanın ardından Ekim 2020’nin ortalarına doğruysa resmi açılışın yapılacağı düşünülüyor. Peki sizler resmi Türkiye sunucularında Silkroad’a yeniden şans vermek ister misiniz? Düşüncelerinizi yorumlar kısmında bizlere iletebilirsiniz.

33
29
4
2
1
Emoji İle Tepki Ver
33
29
4
2
1