Sony A7SIII, Tam Çerçeve Aynasız Kamera Pazarının Kralı Olmaya Geliyor

15
5
3
1
0
Geçtiğimiz yıl Japonya’nın tam çerçeve aynasız kamera pazarının lideri olan Sony, bu yıl aradaki farkı kapatmaya çalışan rakiplerine aman vermeyecek yeni bir kamerayı tanıttı: A7SIII.

Akıllı telefonların kameraları oldukça gelişmiş olsa da kameraların yerini tam olarak tutabildiklerini söylemek zor. Bu pazarda sürekli olarak yeni ürünler çıkıyor, firmalar oldukça önemli atılımlar yapabiliyor.

Kamera pazarının en hareketli olduğu ülkelerden biri olan Japonya’da geçen yıl zirveye ulaşmayı başaran Sony, en son tam çerçeve aynasız kamerası A7SIII’yi tanıttı. Böylece firma rakipleri Nikon ve Canon ile arasındaki farkı korumayı amaçlıyor. 

Yeni kamera Eylül’de piyasada

sony A7siii

Sony’nin yeni kamerası Eylül ayından önce raflardaki yerini almayacak olsa da o zamana kadar bu durumun değişme ihtimali de bulunuyor. Kameranın özelliklerine baktığımızda ise piyasadaki rakiplerine kıyasla çok daha gelişmiş olacağını görüyoruz.

A7SIII, 12 MP arka kısmı aydınlatmalı sensöre sahip. Sony bu sensörün düşük ışık performansını arttırmak ve süper hızlı sensör okuma süresine kavuşabilmek için böyle bir yöntem seçtiğini ifade etti. Sony, 12 MP sensörü yeni Bionz XR görüntü işlemci ile bir arada kullanıyor. Firmanın açıklamalarına göre bu işlemci, Bionz versiyondan sekiz kat daha güçlü ve hem yüz hem de göz tespitinde daha hızlı. Ayrıca daha yüksek veri hızlarına sahip ve renk oluşturma sağlıyor. 

A7SII’in yeni 9,44 milyon noktalı OLED elektronik görüntü bulucusu ise en yakın rakibinden neredeyse iki kat daha yüksek çözünürlük sunuyor. Kameranın arka ekranını kullanarak çekeceği kareleri belirleyenler için de tamamen hareketli arka dokunmatik ekran bulunuyor. 

Yeni Sony A7SIII dikkat çekiyor

sony A7siii

Açıkçası kameranın belki de tek sıkıntılı noktası HDMI girişinin pozisyonu olarak gözüküyor. Harici bir ekran ya da kayıt cihazı taktığınızda kablolama biraz karmaşık hale gelebiliyor. Kablolar genelde ekranın önüne düşüyor.

Sony’nin yeni CF Express kart okuyucularına sahip olan cihaz, hem SD kartları hem de CF Express Type-A kartları destekliyor. A7SIII, Sony’ye göre 1000 kareye kadar görüntü verebiliyor ve 10 FPS hızında RAW + JPEG çekim yapabiliyor.

Sony bu kameralarda 4K video desteği sunuyor. Tam ekran olarak kullanıldığında 1080p 240 FPS görüntü veren bu kamera, her bir pikseli kullandığında ise 120 FPS performans gösteriyor. Ayrıca 10 bit 4:2:2 renk, 4 kanallı ses kayıt gibi özellikler de bu cihazda bulunuyor. Ayrıca kameranın kayıt süresi artık 30 dk ile sınırlı değil. E-mount lenslerle uyumlu olan kamera ne yazık ki 8K video kaydı yapmıyor. Fiyatı ise 3.500 dolar olarak belirtiliyor.

Kaynak : https://gizmodo.com/the-sony-a7siii-looks-like-its-about-to-dominate-the-fu-1844523608
15
5
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
15
5
3
1
0