Sony'den Xbox ve PC Oyuncularını Kıskandıracak Yeni Bir PlayStation Oyunu Geldiğini Gösteren Hamle

7
4
2
1
0
Sony, Eylül 2021'de iş birliği yaptığı Firewalk Studios'u satın aldı. Stüdyo, Sony için AAA seviyesinde çok oyunculu oyun geliştiriyordu.

God of War ve The Last of Us gibi oyun dünyasına adını kazıyan yapımların geliştiricisi olan PlayStation Studios, artık çok oyunculu oyunlara da kafayı taktı. Şirket, AAA seviyesinde orijinal çok oyunculu bir oyun geliştirmek için de yeni bir stüdyoyu bünyesine kattı.

Bugüne kadar ProbablyMonsters bünyesinde faaliyet gösteren Firewalk Studios, artık Sony PlayStation Studios bünyesine katıldı. Sony ve Firewalk, 2021 yılının eylül ayında çok oyunculu AAA oyunu için iş birliğine imza atmıştı.

Peki bu satın alım bir anda nereden çıktı?

playstation studios firewalk

Sony’nin çok oyunculu oyun anlaşması yaptığı stüdyoyu satın alması aslında iyiye işaret olarak görülebilir. Üstelik bu fikir, PlayStation Studios Başkanı Hermen Hulst’un yorumuyla da destekleniyor.

PlayStation blogundaki duyuruda açıklama yapan Hermen Hulst, “Ekibin, oyuncuları yeni ve yenilikçi yollarla birbirine bağlayan modern bir çok oyunculu oyun oluşturma tutkusundan etkilenmeye devam ediyoruz. Hayranların, Firewalk'ın onlar için hazırladığını gördüklerinde çok memnun olacaklarını düşünüyorum.” sözlerine yer verdi.

İşin özeti Firewalk Studios, Sony’nin güvendiği bir oyun fikriyle çıkmayı başardı ve bu oyunu büyük oranda şirkete gösterdi. Sony’nin bel bağlayacak düzeyde güvendiği bu oyun hakkında henüz hiçbir detay bulunmuyor.

Kaynak : https://blog.playstation.com/2023/04/20/welcoming-firewalk-studios-to-the-playstation-studios-family/
7
4
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
7
4
2
1
0