Sosyal Medyanın İki Popüler İsmi Dövüşmeye Karar Verdi, Ardından Başka Bir Tartışma Başladı

131
23
6
3
3
Sahip oldukları genetik bozukluklar nedeniyle küçük bir çocuk gibi görünen sosyal medya fenomenleri "Hasbulla Magomedov" ile "Abdu Rozik", dövüşmeye karar verdi. Önümüzdeki 3-4 gün içinde gerçekleşeceği açıklanan gösteri amaçlı dövüş, bazı kesimleri rahatsız etti.

İnternet dünyasının hayatımıza kattığı sayısız isim var. Üstelik her gün bu isimlere yenilere ekleniyor. Son dönemlerde giderek popülerleşen internet yüzlerinden ikisi ise "Hasbulla Magomedov" ile "Abdu Rozik". Bu isimler, genel olarak çocuk gibi görünüyor olsalar da aslında birer yetişkin olan insanlar. Zaten az sonra fotoğraflarını gördüğünüzde her ikisini de tanıyacaksınız. İşte bu iki isim, bir süredir ilginç bir olayla gündemdeler.

Hasbulla Magomedov ile Abdu Rozik, büyüme hormonunun üretilememesine yol açan genetik bozukluklara sahipler. Bu da onların, küçük bir çocuk gibi görünmesine yol açıyor. Sosyal medyada yaptıkları paylaşımlarla insanların ilgisini kazanan ve fenomen haline gelen bu isimler, aldıkları bir karar ile dövüşmeye karar verdiler. Tahmin edebileceğiniz üzere bu dövüş gerçek değil ancak yine de sosyal medyada tepkilere yol açtı.

İşte genetik bozuklukları nedeniyle çocuk gibi görünen o fenomenler

Habulla Magomedov

Yukarıda görmekte olduğunuz fenomenlerden bir tanesi 18, diğer ise 17 yaşında. Yani her ikisi de yetişkin birer birey sayılırlar. Haliyle bu insanların kafes dövüşü bile yapmaları, her ne kadar yasal olmasa da mümkün olan bir şey. Ancak Uluslararası Paralimpik Oyunları yöneticilerinden Uliana Podpalnaya, bunun etik olmadığını, baştan sona kadar yanlış bir yaklaşım olduğunu düşünüyor. Bu tür olayların küçük insanları spora çekmediğini, bunun yalnızca para olarak görüldüğünü söyleyen Podpalnaya, bu tür organizasyonların kesin bir şekilde engellenmesi gerektiğini savunuyor. Elbette Podpalnaya gibi düşünen sıradan kişilerin sayısı da hiç az değil.

Konuyla ilgili açıklamalar, Asxab Tamaev isimli boksör tarafından yapıldı. İkisinin kavga etmesi için yardımcı olacağını söyleyen Tamaev, bu karşılaşmanın birkaç gün sonra gerçekleşeceğini duyurdu. Fenomenleri bir araya getirerek fotoğraf da çeken boksör, sanki bir marifetmiş gibi 3-4 gün içerisinde büyük bir savaş olacağını ifade etti. 

İkilinin birbirine meydan okuduğu anları gösteren bir video

Gösteri amacıyla gerçekleştirilecek olan kavganın tam olarak ne zaman gerçekleştirileceği bilinmiyor. Ancak bu olay, birkaç gün sonra sosyal medyanın bir numaralı gündem maddesi olacak gibi görünüyor. Peki sizin bu konudaki görüşleriniz nelerdir? Sahip oldukları genetik bozukluk nedeniyle sıradan bir insandan farklı görünen fenomenlerin böyle bir şeye alet edilmesi doğru mu?

Kaynak : https://www.unilad.co.uk/sport/hasbulla-confirms-abdu-rozik-fight-in-four-days/
131
23
6
3
3
Emoji İle Tepki Ver
131
23
6
3
3