Spider Woman Filmi Geliyor: Örümcek Adam ile Bağlantısı, Vizyon Tarihi, Oyuncuları

40
18
13
5
0
Sony, Marvel'dan karakterlerlerle kendine yeni paralel bir evren oluşturuyor ve listeye eklenen en son isim Spider Woman oldu. Olivia Wilde'ın yönetmenliğini ve senaristliğini üstlendiği Spider Woman hakkında açıklanan tüm detayları sizlerle paylaştık.

Sony, Marvel karakterlerinden oluşturacağı evreni yavaş yavaş hayata geçirmeye başlıyor. Farklı kaynaklardan alınan bilgilere göre Booksmart filminin yönetmeni Olivia Wilde, Sony Pictures için yeni bir kadın süper kahramanı konu alacak filmi yazmayı ve yönetmeyi kabul etmiş bile. 

Deadline adlı bir dergide yer alan habere göre bu yeni ve gizli projenin Spider Woman olacağı konuşuluyor. Sony, Spider Woman için şu anlık bir açıklama yapmaktan kaçınsa da, iddialar senaryonun Wilde’ın ve Katie Silberman’ın ellerinde olacağı yönünde. Avengers’la birlikte savaşan Spider Woman ile ilgili bugüne kadar çıkmış bütün bilgileri sizlerle paylaştık. Keyifli okumalar dileriz.

Spider Woman’ın Örümcek Adam ile bağlantısı nedir?

spider man venom morbius sony

Sony Pictures, Marvel evreninde yer alan bazı karakterleri paralel bir evrende kendi markası adı altına yaşatmaya devam edecek. Marvel’dan aşina olduğumuz karakterler, Marvel ve Disney stüdyolarından çıkarak Sony logosuyla beyaz perdeye taşınacak. 

Spider Woman’ın yapımcılığını Amy Pascal üstlenecek ve film vizyona girdiği takdirde Spider Man 3, Venom 2 ve gelecek sene çıkacak olan Morbius filmiyle birlikte Spider-Man serisinin devam filmi olarak tanıtılacak. Bu da Sony’nin Marvel konusunda ne kadar istikrarlı bir yol izleyeceğini gözler önüne seriyor. 

2021 yılında çıkacak olan Spider Man 3 ve Venom 2 filmleri hakkında detayları bilgileri sizlerle daha önce paylaşmıştık. Hatta Spider Man’in yeni halini görmek için kendi filmini beklemek zorunda olmadığımızı, karakteri Morbius filminde de görebileceğimizi açıklamıştık. Venom, Spider Man, Morbius ve Spider Woman karakterlerinin aynı dünya içerisinde karşılaşacak olmaları son derece heyecan verici olacak gibi gözüküyor. Ancak karakterler hangi noktada ve ne zaman kesişecek, şu anlık bilinmiyor.

Spider Woman’ın yazarı ve yönetmeni Olivia Wilde kimdir?

olivia wilde spider woman

Sony Pictures’ın kadın süper kahraman odaklı filmlerini merkeze alması son derece güzel bir hareket. Kadın odaklı bir filmin yine kadın bir senarist tarafından yazılması da gayet doğru bir tercih olmuş. Filmin yazarı Olivia Wilde, yönetmenlik ve senaristlik alanlarında da adını başarıyla duyurmuş bir Hollywood oyuncusu. 

Daha önce Tron: Legacy, Drinking Buddies ve Vinyl gibi başarılı projelere imza atan Wilde, yönetmenliği yaptığı Booksmart adlı filmle adını bütün dünyada duyurdu ve kendisine sıkı bir takipçi kitlesi oluşturdu. Yönettiği film sayesinde En İyi Senaryo dalında BAFTA ödülüne aday oldu ve En İyi İlk Film dalında eleştirmen ödülünün sahibi oldu.

Spider Woman karakterleri ve oyuncuları kimler olacak?

spider woman marvel comics

Örümcek Adam filmlerindeki kadın karakterleri düşündüğümüz zaman akla ilk gelen isimler genellikle Mary Jane Watson, Gwen Stacy ve Jessica Drew oluyor. Açıkçası Spider Woman’ın Örümcek Adam’la en yakın olan kişinin olması son derece eğlenceli ve romantik olurdu. Ancak iddialara göre filmin senaristi Wilde, konsepti baştan aşağı yenileyecek. 

Spider Woman şu anda Sony Pictures tarafından resmi olarak onaylanmadığı için filmde kimlerin oynayacağı ve hangi karakterlerin yer alacağı bilinmiyor. Kadro ve karakterlerle ilgili resmi bir açıklama yapıldığı takdirde sizleri de en kısa zamanda bilgilendireceğimizden şüphe olmasın. 

Spider Woman vizyon tarihi ne zaman?

spider woman marvel comics

Öncelikle film resmi taraflar tarafından onaylanmadığı için vizyon tarihi hakkında kesin bir bilginin olmadığını söylemekte fayda var. Sony ve Marvel’ın takviminde kesinleşen filmlerin arasında Spider Man 3, Venom 2 ve Morbius var. 3 filmin de çıkış tarihi 2021 olarak belirlendi ve filmlerin yapımı genel olarak 2-3 yıl zaman aldı

Spider Woman’ın senaryosunun en erken 2021 yılında tamamlanacağını öngörürsek, filmin 2022 ya da 2023’den önce çıkmayacağını tahmin etmek hiç de zor değil. Ancak Sony resmi bir açıklamada bulunmamış olsa bile belki film hazırlıklarına çoktan başlamıştır, o yüzden net bir şey söylemek pek de doğru olmaz.  

Spider Woman’ın hikayesi 

spider woman marvel comics

Spider Woman, yani gerçek adıyla Jessica Miriam Drew, henüz bir yaşındayken ailesiyle birlikte İngiltere’den kurgusal bir Marvel ülkesi olan Transia’ya taşınır. Babası Jonathan Drew, genetik üzerine yoğunlaşmış bir bilim adamıdır ve taşındığı bölgede yüksek miktarda uranyum bulduktan sonra çalışmalarını ilerletmek için buraya bir araştırma tesisi kurar.

Taşınmalarının ardından her şey çok güzel gider ve Jonathan Drew genetik ve hücre yenilemesi üzerine olan araştırmalarını epey ilerletmiş durumdadır. Ancak bir gün Jessica fazla uranyuma maruz kalır ve korkunç derecede hastalanır. Kızının hayatını kurtarmak isteyen Jonathan, kendi uzmanlığını kullanarak Jessica’ya bir serum hazırlar.

Hazırladığı serumun içerisinde nadir bulunan birkaç örümceğin kanı bulunuyordu ve ilaç zararlı olup olmayacağı yönünde daha önce hiç denenmemişti. Jonathan, serumu enjekte ettikten sonra süreci hızlandırmak için Herbert Wyndham tarafından hazırlanan genetik bir hızlandırıcı kullandı. 

İyileştikten sonra bir yabancı olarak karşılandı

spider woman marvel comics

Jessica’nın tedavisi Jessica'yı hızlı bir şekilde yaşlandırdı ancak bir süre sonra bu yaşlanma hızı da azaldı. Tedavi tamamen bittiğinde Jessica artık yetişkin bir kadındı ve ne yazık ki sahip olduğu melez kanıyla bulunduğu bölgede pek hoş karşılanmıyordu. 

Jessica yaşadığı yerde daha fazla dışlanmak istemedi ve evini terk ederek onu kimsenin bilmediği bir yere taşındı. Kontrol edemediği güçleri yüzünden kaçtığı yerde de cadı olmakla suçlandı ve Jessica’nın hayatı terör örgütü HYDRA’ya katılana kadar hep kaçmakla geçti. 

Hatıralarını kaybetti

spider woman marvel comics

Jessica, yanlışlıkla erkek arkadaşının ölümüne sebep olduktan sonra büyük bir şok yaşadı ve HYDRA’ya katıldıktan sonra kim olduğunu, nereden geldiğini tamamen unuttu. HYDRA tarafından mükemmel bir suikastçı olarak yetiştirilse de S.H.I.E.L.D’e karşı tarafta durmayı bir süre sonra reddetti ve böylelikle aslında iyilerin tarafında olduğunu gösterdi.

Jessica daha sonraları S.H.I.E.L.D, Sword ve Avengers takımlarında yer alarak kötü karakterlere karşı savaştı. Örümcek kanından yapılmış seruma ve yoğun miktarda radyasyona maruz kalan Jessica, insan üstü güce ve reflekslere sahip olmasının yanı sıra biyoelektrik enerjiyle zehir patlamaları yaratma yeteneğine sahip oldu. 

Spider Woman’ın okurlarıyla ilk buluşması

spider woman marvel comics

Spider Woman, Marvel’ın çizgi romanlarında ilk olarak 1977 yılının Şubat ayında karşımıza çıktı. Marvel Spotlight’ın 32. serisinde tanıtılan Spider Woman, HYDRA deneyine maruz kalmış Jessica Drew’un hikayesini anlatıyordu. 

Deney sayesinde Örümcek Kadın güçlerine kavuşan Jessica, kendini keşfettikten sonra casus, özel dedektif, suikastçı ve kendi özüne dönmesini sağlayan süper kahraman Spider Woman olarak çeşitli yerlerde görev yaptı. 

Kaynak : https://www.denofgeek.com/movies/spider-woman-movie-coming-from-olivia-wilde/
40
18
13
5
0
Emoji İle Tepki Ver
40
18
13
5
0