Spotify'a Instagram Benzeri Hikayeler Özelliği Geliyor

26
5
3
3
1
Bir Reddit kullanıcısı tarafından aktarılan ve Android Police tarafından ekran görüntüleri paylaşılan bilgiye göre Spotify, Instagram benzeri bir arayüze sahip olan hikayeler özelliği geliştiriyor.

Snapchat’in birkaç yıl önce birdenbire popülerleşmesi, Facebook’un hazineyi fark etmesine ve Snapchat’in ‘24 saat içinde kaybolan gönderi’ formatını Instagram’a eklemesine neden olmuştu. Facebook, Hikayeler adlı bu özelliğin Instagram’da fazlasıyla tuttuğunu görünce Facebook, Messenger gibi uygulamalarına da getirdi. İlerleyen zamanlarda ise YouTube’dan Tinder’a kadar pek çok uygulamada bu özelliği görür olmuştuk.

Frogaranaman adlı Reddit kullanıcısı tarafından aktarılan bilgiye göre dünyanın en büyük çevrimiçi müzik servisi olan Spotify, Instagram Hikayeler benzeri bir özelliği kendi uygulamasına getiriyor. Storyline adı verilen özellik, Spotify’ın ‘şimdi oynatılıyor’ ekranının altında Instagram Hikayeler benzeri kartların açılmasıyla sonuçlanıyor. Sanatçılar tarafından paylaşılan bu kartlarda dinlediğiniz şarkı ve müzisyen hakkında bilgi alabiliyorsunuz.

Instagram’daki Hikayeler özelliği genellikle kullanıcıların anlık paylaşımları için kullanılıyor. Spotify ise kendi ‘hikayeler’ özelliğini sanatçılara özel hale getiriyor. Üstelik bu hikayelerde sanatçıların anlık paylaşımları yerine bilgi kartları bulunacağından daha ‘faydalı’ bir özellik olabilir. Kullanıcıların bu özellikten ne kadar faydalanacağı ise meçhul çünkü çoğu kullanıcı Spotify uygulamasını kullanırken gözü cihaz ekranında olmuyor.

Kaynak : https://bgr.com/2019/05/13/spotify-update-instagram-stories/
26
5
3
3
1
Emoji İle Tepki Ver
26
5
3
3
1