Quentin Tarantino, Marvel ya da DC Filmlerinde Yönetmenlik Yapıp Yapmayacağını Açıkladı

22
1
1
0
0
Hollywood’un ikonik yönetmenlerinden biri olan Quentin Tarantino, Marvel veya DC için bir film çekmekle ilgilenmediğini açıklarken, “Ben maaşlı işçi değilim. İş aramıyorum.” ifadelerini kullandı.

Son yıllarda sinema salonlarının tartışmasız hakimi süper kahraman filmleri olsa da, türün herkesi aynı şekilde etkisi altına aldığını söylemek pek mümkün değil. Örneğin ünlü yönetmen Quentin Tarantino, Marvel ya da DC filmi çekmekle ilgilenmediğini ifade etti. 

Los Angeles’ta yeni kitabı Cinema Speculation’ın tanıtımında sorulara cevap veren Tarantino, DC ya da Marvel evreninde film çekmekle ilgilenmemesinin nedeni olarak ise kendisinin “Maaşlı işçi” olmamasını ve “iş aramamasını” gösterdi. 

Tarantino, süper kahraman evrenlerine girmek istemiyor

tarantino

Daha önce Rezervuar Köpekleri, Pulp Fiction, Kill Bill, Soysuzlar Çetesi gibi pek çok başarılı filme imza atmış olan Tarantino, aslında tarz olarak süper kahraman filmlerine de çok uzak bir isim değil. Karmaşık olay örgülerini ve ilginç dövüş sahnelerini başarıyla kurgulayabiliyor. Haliyle yönetmeni bir süper kahraman filminde görmek isteyenlerin sayısı hiç de az değil. 

Tarantino ise “O türden şeyler için maaşlı çalışan olmanız gerekiyor. Ben maaşlı çalışan değilim. İş aramıyorum.” ifadelerini kullandı. Sonrasında da süper kahraman filmlerinin gelecekte, 60’lı yıllardaki müzikaller gibi birdenbire gözden düşeceğine inandığını ifade etti. 

Tarantino’ya göre “60’ların geleneksel yapı karşıtı auteur yönetmenleri, stüdyoların yaptığı müzikal adaptasyonlarının gözden düşmesinden keyif almıştı. Bugünün film yapımcıları da aynısını süper kahraman filmleri hakkında söylemek için sabırsızlanıyor.” 

Yine de Tarantino da henüz süper kahraman filmleri furyasının sona ermediğini kabul ediyor. Belki gelecekte Tarantino gibi isimler, sadece kendi istedikleri gibi bir paralel evreni kurguladıkları yapımlarla bu markaların çatısı altında çalışabilir. Yine de şimdilik bu ihtimalin gerçekleşme olasılığı çok düşük gözüküyor.

Kaynak : https://www.ign.com/articles/quentin-tarantino-has-no-interest-in-making-a-marvel-or-dc-movie-im-not-a-hired-hand
22
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
22
1
1
0
0