Bill Gates'ten Jeff Bezos'a: Tarihin En Pahalı Boşanma Davaları

38
6
4
2
2
Boşanan zenginler kervanına katılan son isim Bill Gates ile birlikte tarihin en pahalı ayrılıkları da yeniden gündeme geldi. Jeff Bezos ve Elon Musk gibi isimlerin ayrılıkları sırasında dudak uçuklatan rakamlardan bahsedilmişti. Gelin son yıllarda boşanan zenginlerimizi biraz inceleyelim ve tarihin en pahalı ayrılıkları hangileriymiş öğrenelim.

Ayrılık, boşanma gibi süreçler üzerine şaka yapılamayacak kadar ciddi ve üzücü durumlardır. Yıllar süren birlikteliklerin bir anda sonlandırılması çiftlerde travmatik bir etki yapabilir. Yani en azından geçim derdinde olan bizim gibi insanlar için durum budur. Milyarlarca dolar servetiniz olduğu zaman konu duyguları bile aşarak çok ciddi hukuki meselelere dönüşerek züğürdün çenesini yoruyor.

Tarihin en pahalı ayrılıkları konusunun gündeme gelmesinin nedeni, boşanma kararı alan Bill ve Melinda Gates çifti oldu. 27 yıllık evliliklerini bitirme kararı veren çift ile birlikte aklımıza daha önce boşanmış zengin çiftler ve bu çiftlerin boşanması sırasında pay edilmeye çalışılan milyarlarca dolar geldi. Gelin hayal bile etmekte zorlanacağımız rakamlardan bahsedilen tarihin en pahalı ayrılıkları nelermiş yakından bakalım.

Milyarlarca doların havada uçuştuğu tarihin en pahalı ayrılıkları:

  • Bill Gates ve Melinda Gates
  • Jeff Bezos ve MacKenzie Scott
  • Jocelyn Wildenstein ve Alec Wildenstein
  • Elon Musk ve Justine Musk 
  • Elon Musk ve Talulah Riley
  • Bernie Gates ve Slavica Ecclestone

Herkesi şaşırtan ayrılık kararı: Bill Gates ve Melinda Gates

Bill ve Melinda Gates

1987 yılında Microsoft tarafından düzenlenen bir iş yemeğinde tanışan Bill ve Melinda Gates çifti, 1994 yılında Hawai’de güzel bir törenle evlendiler. Çift, uzun yıllar birlikte harika işlere imza attılar. Bu süreçte Bill Gates yalnızca dünyanın en zengin insanı olmakla kalmadı, aynı zamanda karısı ile birlikte kurduğu vakıf sayesinde dünya için güzel işlere de imza attı.

27 yıllık bu güzel görünen evliliğin ansızın sona ereceği açıklandığı zaman herkes şaşkına döndü. Şaşkınlık geçince toplamda 130 milyar dolar olan bu servetin ne olacağını düşünmeye başladık. Çift, evlenmeden önce bir sözleşme yapmadığı için servetin ne olacağı bilinmiyor. Ayrılık kararı sonrası bir anlaşma yapıldığı bilinse de detaylar hala net değil ancak son söylentilere göre Bill Gates, Melinda Gates’e 1.8 milyar dolarlık hisse devretti. 

Tarihin en pahalı ayrılıkları arasında zirve isimler: Jeff Bezos ve MacKenzie Scott

Jeff Bezos ve MacKenzie Scott

Tarihin en pahalı ayrılıkları listesinde şüphesiz başı çekenler Amazon şirketinin kurucusu Jeff Bezos ve eşi MacKenzie Scott çiftidir. 25 yıllık evli olan çift, 2019 yılında boşanma kararı almış ve herkese ‘Bu kadar para nasıl paylaşılacak.’ diye sordurtmuştu. Sorunun yanıtı epey etkili oldu.

Boşanma döneminde 35 milyar dolarlık Amazon hissesi alan Scott’ın bu hisselerden sadece gelir elde etme hakkı var, kendisi hiçbir şekilde yönetimde söz sahibi olamıyor. Bu boşanma sonrası MacKenzie Scott dünyanın en zengin üçüncü kadını unvanını taşımaya başladı. 

1990’lı yıllara damga vuran boşanma: Jocelyn Wildenstein ve Alec Wildenstein

Jocelyn ve Alec Wildenstein

Jocelyn ve Alec Wildenstein boşanması pek çoğunuza tanıdık gelmeyebilir çünkü Bezos boşanmasına kadar tarihin en pahalı ayrılıkları sıralamasında başı çeken bu olay 1990’lı yıllarda yaşandı. Catwoman lakaplı Jocelyn Wildenstein ünlü bir estetik cerrah, kocası Alec Wildenstein bir sanat tüccarıydı.

Bu mutlu evlilik Jocelyn Wildenstein’ın Alec’i yatakta başka bir kadınla basmasıyla sona erdi. Ortada çok büyük bir servet vardı ancak eşit şekilde paylaştırılmayacaktı. Ayrılık sonunda Jocelyn 2.5 milyar dolar aldı. Ancak paranın hayrını göremedi çünkü 2018 yılında iflas ettiğini açıkladı. 

Ayda sadece 20 bin dolar veriyor: Elon Musk ve Justine Musk 

Justine Musk

Tesla şirketinin CEO’su Elon Musk da boşanan zengin isimler arasında. 8 yıl evli kalan Elon ve Justine Musk çifti, boşanmaya karar verdikleri zaman 6 çocukları vardı. Çiftin boşanmaları tarihin en pahalı ayrılıkları arasında biraz basit kalıyor. Çünkü Justine Musk’ın anlattığına göre diğer masraflar dışında kendisine aylık yalnızca 20 bin dolar geliyor. Elon Musk ise aylık 170 bin dolardan fazla ödediğini söylüyor. Milyarları duyduktan sonra bu rakamlar ne kadar küçük değil mi?

Ayrılığı ucuza kapatmaya çalıştı: Elon Musk ve Talulah Riley

Talulah Riley

Son derece farklı bir kişiliğe sahip Elon Musk, ikinci evliliğini yaptığı Talulah Riley’den iki kez boşandı. Toplam 3 boşanma sahibi olan Elon Musk, 2012 yılında Talulah Riley’den boşanırken 4,2 milyon dolar ödedi. 

Çiftimiz daha sonra barışarak yeniden evlendi ancak bir ayrılma kararı daha alarak 2015 yılında tekrar boşandılar. İkinci boşanmadan ucuz yırtan Elon Musk yalnızca 16 milyon dolar ödedi. Elon Musk’ın şu anki servetinin yaklaşık 166 milyar dolar olduğunu düşünürsek Talulah Riley için üzülmemek elde değil.

Boşanma detayları uzun süre gizli tutuldu: Bernie Ecclestone ve Slavica Ecclestone

Bernie ve Slavica Ecclestone

Formula 1 patronu olarak da adlandırılan Formula 1 şirketler grubunun başkanı ve CEO’su olan Bernie Ecclestone’un 2009 yılında ayrıldığı 24 yıllık Hırvat eşi uzun yıllar ünlü Armani markasının en önemli modellerinden biri olmuştu. İkilinin ayrılığı o dönem için tarihin en pahalı ayrılıkları listesinde başı çekiyordu.

Bernie ve Slavica Ecclestone çifti ayrılma kararı aldığı zaman ortada milyarlarca dolar değerinde büyük bir servetten söz ediliyordu. Ancak diğer ayrılıklarda olduğu gibi burada da bir para paylaşımı olmadı. Slavica Ecclestone’un ayrılık sonrası yalnızca 1.2 milyar dolar aldığı düşünülüyor. Düşünülüyor diyoruz çünkü boşanma detayları halktan gizli tutuldu. 

Bill ve Melinda Gates çiftinin boşanma kararı ile yeniden gündeme gelen tarihin en pahalı ayrılıkları hangileri sorusunu yanıtladık ve züğürdün çenesini yoran milyar dolarlık servetlerden bahsettik. Tarihin en pahalı ayrılıkları hakkındaki düşüncelerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz. 

38
6
4
2
2
Emoji İle Tepki Ver
38
6
4
2
2