Tecrübeli Yazılımcı ile Yeni Mezun Arasındaki İş Görüşmesi Sosyal Medyada Tartışma Yarattı [Video]

46
8
4
3
2
Sosyal medyada deneyimli bir yazılımcının yeni bir mezun ile yaptığı iş görüşmesinin ardından söyledikleri, sektör hakkında yeni bir gündem yarattı. Özellikle yeni mezunları ilgilendiren bu tartışma, yeni mezunlarla iş verenleri karşı karşıya getirdi.

Günümüzün en fazla talep gören, ancak aynı zamanda istihdamda sağlamakta en çok zorlanan sektörlerinden birisi olan yazılım sektörü, bugün sosyal medyada yeni bir tartışmayla gündeme geldi. Desnet Yazılım’ın kurucu ortağı Ömer Ekinci, Twitter’dan paylaştığı bir video ile özellikle bilgisayar alanında yeni mezunları ilgilendiren tartışmaya aracı oldu.

Ekinci’nin paylaştığı videoda arkadaşı ve tecrübeli yazılımcı olan Doğan, yeni mezun olan bilgisayar mühendisliği öğrencisiyle yaptığı mülakat görüşmesini anlatıyordu. Doğan, videoda özellikle yeni mezun bir kişinin kendisinden bulunduğu taleplerden yakınıyordu. Doğan’ın mülakatı anlattığı video şu şekildeydi:

“Sıfır değil, eksi adam”

yazılım

Yeni mezunlar sadece diplomasına güveniyor tartışması başladı:

Doğan’ın bu sözlerinin ardından paylaşımın altında pek çok kişi yeni mezunlardan beklenenleri, yeni mezunların ne durumda olması gerektiği, sektördeki bazı sorunları ve Doğan’ın üslubunu tartışmaya başladı. Videonun ardından yapılan paylaşımlardan bazıları şu şekildeydi:

yazılım

yazılım

yazılım

yazılım

yazılım

yazılım

yazılım

yazılım

yazılım

yazılım

yazılım

yazılım

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorum atarak belirtmeyi unutmayın!

46
8
4
3
2
Emoji İle Tepki Ver
46
8
4
3
2