Tesla, Araç İçinde Unutulan Çocukları Tespit Etmek İçin Sensörleri Kullanacak

23
6
2
1
1
Tesla, araç içerisinde unutulan çocukları tespit edebilecek yeni teknolojisi için Federal İletişim Kurulu'ndan (FCC) onay bekliyor. Resmi istatistiklere göre 2018 ve 2019 yıllarında sıcak araçların içerisinde bırakılan 50'den fazla çocuk hayatını kaybetti.

Elon Musk'ın CEO'luğunu yaptığı elektrikli otomobil üreticisi Tesla, ilk başta kulağa tuhaf gelen fakat oldukça işlevsel yeni bir özelliği araçlarına eklemeyi planlıyor. Yeni özellikle birlikte araç içerisinde unutulan çocuklar, sensörler aracılığıyla tespit edilebilecek.

"Bir insan çocuğunu araçta nasıl unutabilir?" diye düşünecek olabilirsiniz ancak bu oldukça ciddi bir problem. Özellikle sıcak yaz aylarında çocukların saatlerce araç içerisinde kilitli kalması, kötü şekilde sonuçlanabiliyor.

Tesla, yeni özelliği için onay bekliyor:

Tesla

Resmi istatistiklere göre ise hem 2018 hem de 2019 yıllarında sıcak araçların içerisinde bırakılan 50'den fazla çocuk hayatını kaybetti. Bu olayların yarısından fazlası, çocuğun araç içerisinde unutulmasından kaynaklanıyor.

Bu sorunu çözmek için araçlarına ekleyeceği yeni sensörler geliştiren Tesla, şu anda ABD'de Federal İletişim Kurulu'ndan (FCC) yeni sistem için onay istiyor. Sistemin çalışması için milimetrik radar sensörleri kullanılarak duran araç içerisindeki çocuk tespit edilebilecek.

Tesla

Bu noktada Reuters'a göre Tesla'nın yeni teknolojisinde milimetrik dalga sensörleri mevcut yasaların izin verdiğinden daha yüksek güç seviyelerine yükseltileceği için şirketin Federal İletişim Kurulu'nun iznini alması gerekiyor.

Eğer izin verilirse Tesla, bu teknolojinin benzer ölümleri önlemede kamera sistemlerinden daha etkili olabileceğini savunuyor. Elektrikli otomobil üreticisine göre bu teknolojiyle birlikte çocukları battaniye gibi yumuşak materyaller altında fark etmek de mümkün hâle gelecek. Böylelikle araç içerisinde unutulan çocuklar tespit edilerek istenmeyen sonuçların önüne geçilebilecek.

Bununla birlikte Tesla'nın önerdiği yeni sistem, kalp atış hızlarını tespit edebileceği için aracın arka tarafında unutulan küçük bir çocuk ile bir oyuncak ayı arasında hiçbir karışıklık olmayacak. Aktarılanlara göre Tesla, başvurusunu geçtiğimiz ayın sonlarında yaptı. FCC ise 21 Eylül 2020'ye kadar Tesla'nın talebi hakkında karar verecek.

Kaynak : https://www.techradar.com/news/tesla-wants-to-use-its-car-sensors-to-detect-children-left-in-hot-cars
23
6
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
23
6
2
1
1