Tesla, ‘Plaid’ Motorlu ve Yeni Şasili Model S’i Duyurdu

17
1
0
0
0
Tesla, Laguna Seca pistinde rekor kırdığı Model S’te kullanılan plaid motoru ve yeni şasi prototipini standart üretim Model S’lere de getireceğini duyurdu. Böylece araç büyük bir gelişim gösterecek.

Tesla CEO’su Elon Musk, Laguna Seca yarış pistinde dört kapılı bir otomobile ait en hızlı tur rekorunun yeni bir motora ve özel bir şasiye sahip Model S tarafından kırıldığını açıklamıştı. Her ne kadar resmi bir etkinlikte kırılmış bir rekor olmadığı için pist rekoru haline gelmese de bu etkileyici performans artık müşterilerin de erişimine açılacak. 

Araçta plaid olarak adlandırılan yeni bir elektrik motoru kullanıldı. Ayrıca şasisi de prototip olarak üretildi. 

Tesla, ilk anda motor hakkında detaylı bir açıklama yapmadı. Keza şasi konusunda da firmadan ses çıkmadı. Daha sonra Musk, yaptığı açıklamalarda daha sonra bu motorun Model S, Model X ve yeni Roadster’da kullanılacağını duyurdu. Musk, konuyla ilgili bir soruya “Evet. Açık olmak gerekirse, Plaid motor üretimden bir yıl uzakta ve S, X ve Roadster için kullanılacak ancak 3 ve Y’de olmayacak. Şu andaki fiyatlarımızdan yüksek ancak rakiplerimizinkinden düşük olacak.” dedi. 

Bu motorun aslında ilk olarak Roadster’a özel olacağı düşünülüyordu. Bu açıklama şaşırtıcı olsa da Tesla almayı düşünenleri memnun eden bir duyuru oldu.

tesla model s

Öte yandan hız rekoru videosunda aracın içinin bir miktar gürültülü olduğu da dikkate çarpıyor. Bu da ya hız rekoru için aracın ağırlığının azaltıldığını, bu nedenle yalıtımın düştüğünü ya da yeni motorun gerçekten daha sesli şekilde çalıştığını gösteriyor. Bir diğer fikir ise yeni gelen “elektrikli motorlara yapay ses ekleme” sisteminin de bu motorda yer aldığı yönünde. 

Kaynak : https://electrek.co/2019/09/11/tesla-model-s-plaid-powertrain-chassis-prototype/
17
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
17
1
0
0
0