The Guardian: "Türk Dizileri Dünyayı Nasıl Ele Geçiriyor?"

185
34
17
8
7
İngiliz gazetesi The Guardian, Türk dizilerini inceledi. Pakistanlı yazar Fatima Bhutto'nun kaleme aldığı yazı, "Türk dizilerinin nasıl dünyayı ele geçirdiğini" anlatıyor.

Dünyada en çok televizyon izleme süresine sahip olan toplumlardan biri olarak, ürettiğimiz diziler de dünya çapında ses getiriyor. Farklı dillere dublajları yapılan ve merakla takip edilen Türk dizileri, dünyada en bilinen İngiliz gazetelerinden biri olan The Guardian'a konu oldu.

Pakistanlı gazeteci Fatima Bhutto'nun  “Türk dizileri dünyayı nasıl ele geçiriyor” başlığını atarak yazdığı yazıda, Türk dizilerinin Batı televizyonunu tehdit ettiğini öne sürüyor. Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü Araştırma Görevlisi olan Arzu Öztürkmen'in görüşlerinin de alıntı yapıldığı yazıda, Türk dizilerinin pembe dizi olarak yorumlanmasının doğru olmadığı ifade ediliyor.

Türk dizileri ikinci sırada

Türk dizileri

Gümüş, Binbir Gece, Aşk-ı Memnu, Muhteşem Yüzyıl gibi bir zamanlar Türkiye'de herkesi ekranları başına kitleyen yapımların 100'den fazla ülkede gösterildiğini söyleyen Guardian, uluslararası satışlar ve küresel izlenme sayısı bakımından da ABD dizileri ardından ikinci sırada yer alıyor.

Yazara göre Halit Ergenç, ideal Türk Erkeği

Ocak 2011'de ilk bölümünü izlediğimiz ve birkaç yıl boyunca dizi sektörünü kasıp kavuran; bununla birlikte Kanuni Sultan Süleyman'ı olmadığı gibi yansıttığı için birçok eleştiriye de maruz kalan Muhteşem Yüzyıl dizisinin başrol oyuncusu Halit Ergenç'in de görüşleri de yazıda yer alıyor. Yazar Fatima Bhutto, Halit Ergenç'i "ideal Türk erkeği" olarak nitelendirirken Ergenç ise ABD dizilerini Türk dizilerinden ayıran en önemli özelliğin duygulara dokunması olarak belirtiyor.

Bhutto, mail yoluyla Kıvanç Tatlıtuğ'dan da yorumlar almış. Tatlıtuğ'a göre Türk dizilerini başarılı hale getiren şeyler, Hollywood'un üzerinde durmadığı yönleri konu olarak işlemesi.

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/dunya/turk-dizileri-dunyayi-fethetti-41330118
185
34
17
8
7
Emoji İle Tepki Ver
185
34
17
8
7