The Last of Us’ın Oyundan Çok Farklı İlerleyen 3. Bölümü Kafaları Karıştırdı: Dizinin ve Oyunun Yönetmeninden Açıklama Geldi

50
11
3
3
1
Başarılı bir başlangıç yapan The Last of Us dizinin 3. bölümü serinin hayranlarını ikiye böldü. Reddit ve 4Chan forumlarında hikayeyi oyunlardan bilen oyuncular son bölümü eleştiri yağmuruna tuttu.

Çıkışıyla birlikte bir anda fenomen olan ve bugüne kadarki en iyi oyun uyarlaması yapımlar arasında parmakla gösterilen The Last Of Us, özellikle ilk oyunla olan benzerlikleriyle oyuncuların kalbini kazanmıştı. Üstelik hem dizinin hem de filmin gerçek hayatta var olan bir mantardan esinlenilmiş olması da bu hikâyeyi yeterince gerçekçi kılıyor.

3. bölüme kadar neredeyse oyunla aynı şekilde gelişen hikâye örgüsü pek çok izleyicide diğer bölümlerin de aynı şekilde ilerleyeceği algısını oluşturmuştu. Ancak bu algı 3. bölümle birlikte kırıldı.

Uyarı: Yazının geri kalanında hem The Last of Us dizisi hem de ilk oyun hakkında bolca spoiler bulunmaktadır.

Peki 3. Bölümün oyundan ne farkı var?

Oyunda hem paranoyak tavırlarıyla oyuncuları çıldırtan hem de babacan tavırlarıyla bir kesimin gönlünü kazanan Bill ve ortağı Frank’i hatırlıyorsunuzdur. Bilmeyenler için kabaca anlatmamız gerekirse oyunda ilk kez Bill ile tanışan Joel ve Ellie, paranoyak avcımızın tuzaklarından kaçtıktan sonra enfektelerle dolu evini temizliyor, bunun karşılığında da ihtiyaçları olan araba parçalarını alarak bir arabayı onarıyor ve yollarına devam ediyorlardı. Bill’in eski ortağı olan Frank ise oyunda enfekte olmamak için kendini asmış bir şekilde karşımıza çıkıyordu.

Ancak dizide Joel ve Tess’in daha önceden Bill ve Frank ikilisiyle tanıştığını görüyoruz. Dizinin büyük bir bölümü Ellie ve Joel’in hikayesine odaklanmak yerine Bill ve Frank’in hikayesine odaklanıyor. İşte tam burada hikayemiz oyunla tamamen zıt yönlerde ilerlemeye başlıyor. Oyunda iki eski dost ve ortak olan Bill ve Frank’i dizide sevgili olarak görüyoruz. Dizi boyunca ikilinin yaşadığı iyi ve kötü şeylere tanık oluyoruz. Tabii ki daha sonra ikilimizin ölümüyle birlikte Ellie asla Bill ile tanışamıyor.

Tabii ki bu durum oyunu severek oynayan ve hikâyeyi bilen hemen hemen herkese garip geldi. Kimileri bunun farklı bir bakış açısı ya da alternatif hikaye olduğunu savunsa da orijinal hikayeyi seven ve bilen pek çok oyuncu forumlarda 3. bölümün bir fiyasko olduğunu savunmaya başladı.

Dizinin yönetmeni ve oyunun yazarından açıklama geldi

Tabii ki 3. bölüm hakkındaki bu karmaşık fikirler hızlıca The Last of Us severler arasında küçük çaplı bir kavgaya dönüştü. Reddit ve 4Chan forumlarında taraflar birbirlerine girerken dizinin yapımcısı ve yönetmeni olan Craig Mazin ve hem orijinal oyunun hikayesini yazan hem de dizide yönetmenlik ve yazarlık yapan Neil Druckmann konuyla ilgili olarak IGN’e açıklamalarda bulundu.

İkili, bu bölümü kasıtlı olarak farklı tasarladıklarını belirterek “Kıyamet sonrası umutsuz bir dünyada iki insanın aşkı bulmalarını gerçekçi bir şekilde ele almak istedik” diyerek izleyicilere TLOU evreninin farklı yanlarını da göstermek istediklerini belirtti.

Orijinal oyunun yazarı Neil Druckmann, dizinin ilk iki bölümünde özellikle bu kıyamet sonrası dünyada insanların neleri kaybedeceğini ve bunları kaybetmemek için savaştıklarını gösterirken 3. bölümdeyse insanların neler kazanabileceğini ve kazandıklarını ellerinde tutmak için neler yapabileceklerini göstermeyi amaçladıklarını belirtiyor.

3. bölüm her ne kadar oyunu oynamamış izleyicilerin ilgisini çekip beğeni toplamış olsa da oyunları oynamış, Bill’in Ellie’yle olan komik atışmalarına gülmüş ve kıyamet sonrası dünyanın bir insanı ne kadar yıkabileceğini ilk kez Bill ile görmüş olan oyuncuların pek çoğu bu bölümü eleştiri yağmuruna tuttu.

Kaynak : https://www.ign.com/articles/the-last-of-us-show-creators-explain-why-they-made-big-changes-to-bill-and-franks-story
50
11
3
3
1
Emoji İle Tepki Ver
50
11
3
3
1