Tim Cook, Android'i Yine Eleştirdi: Kötü Yazılım Sayıları iOS'tan 47 Kat Fazla

71
22
11
6
1
Apple CEO'su Tim Cook, verdiği bir röportajda harici kaynaklardan uygulama yükleme işleminin iPhone'lar için çok büyük güvenlik sorunlarına yol açtığını açıkladı. Android ekosistemiyle ilgili de konuşan Cook, kötü amaçlı yazılım miktarının iOS'tan 47 kat fazla olduğunu söyledi.

Apple CEO'su Tim Cook, verdiği bir röportaj sırasında iOS ekosistemindeki cihazlara sahip kullanıcıların harici kaynaklardan uygulama yükleme çabalarını eleştirdi. iOS dünyasının güvenlik ve gizlilik odaklı olduğunu söyleyen Cook, kullanıcıların harici kaynaklardan uygulama yükleyerek kendilerini büyük bir tehlikenin içine attıklarından bahsetti. 

Cook tarafından yapılan açıklamalarda, App Store'un en iyi şekilde geliştirildiği ve kullanıcının güvenliğini sağlamaya odaklandığı belirtildi. Apple'ın resmi uygulama mağazasına eklenecek her uygulamanın önceden incelendiğini ifade eden Cook, uygulama mağazalarında zaten tüm ihtiyacı karşılayacak kadar uygulama olduğunu söylüyor. İşte bu yüzden, bir iPhone'un sahip olduğu güvenlik seviyesini ortadan kaldıran uygulamaları yüklemek, Cook'a göre hiç de gerekli değil.

Apple CEO'sundan Android'e taş: Kötü amaçlı yazılım miktarı bizimkinden 47 kat fazla

Tim Cook

Tim Cook, daha önce yaptığı açıklamalarda da Android'in iOS ekosistemine kıyasla güvensiz olduğunu açıklamıştı. Verdiği son röportajda da yine aynı cümleleri kuran Apple CEO'su, Android ekosistemindeki kötü amaçlı yazılım miktarının iOS'a kıyasla 47 kat fazla olduğunu ifade etti. Peki Cook, bu söylediklerinde gerçekten de haklı mı? 

Tim Cook, iddialarında haklı mı?

Tim Cook'un da belirtmiş olduğu gibi, herhangi bir cihaza harici bir kaynaktan uygulama yüklemek pek de güvenli bir şey değil. Ancak bu demek olmuyor ki iPhone'lar yüzde 100 güvenli. Çünkü zaman zaman App Store'a yüklenen mobil uygulamaların da kötü amaçlı olduğu açığa çıktı. Ayrıca App Store'da en çok hasılat yapan 1.000 uygulamayı kapsayan bir araştırma, bu uygulamanın yüzde 2 kadarının dolandırıcılık amaçlı olduğunu ortaya çıkardı. İşte tüm bunlar, App Store'un ve iOS sisteminin de yüzde 100 güvenli olmadığının açık bir göstergesi.

Mobil uygulama dünyasının ne kadar büyük olduğu herkes tarafından bilinen bir gerçek. Ayrıca Android ekosistemi ile iOS ekosistemi için geliştirilen mobil uygulamalardaki "kötü amaçlı yazılım" miktarına ilişkin resmi bir veriye ulaşmak da çok zor. Evet, Android ekosisteminin açık kaynak kodlu olup kullanıcıların kolaylıkla harici kaynaktan yükleme yapabiliyor oluşu büyük risklere gebe olsa da 47 kat ibaresi, tam anlamıyla gerçeği yansıtmıyor olabilir.

Kaynak : https://www.androidauthority.com/tim-cook-side-load-ios-apps-security-1235206/
71
22
11
6
1
Emoji İle Tepki Ver
71
22
11
6
1