Toplu Ulaşımda Türkiye Kart Dönemi Resmen Başlıyor (Tarihi de Belli Oldu)

225
21
13
7
6
Uzun zamandır konuşulan Türkiye Kart ile ilgili yeni bir açıklama, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan'dan geldi. Turhan, Türkiye Kart'ın bu yıl sonuna kadar 7 şehirde kullanılmaya başlayacağını açıkladı.

Ülkemizde birkaç yıldır "Türkiye Kart" isminde yeni bir sistem konuşuluyor. Bugüne dek tam olarak netleşmeyen bu uygulama, 2019'un sonlarında gün yüzüne çıkacak gibi görünüyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan tarafından yapılan açıklamalara göre Türkiye Kart, yıl sonuna kadar belirlenen yedi şehirde kullanılmaya başlayacak.

Günümüzde tek bir karta sahip olarak otobüs, metro ve vapur gibi farklı ulaşım araçlarına binebiliyoruz. Ancak şehir değiştiren vatandaşların, gittikleri şehirde yeni bir toplu taşıma kartı almaları gerekiyor ve o şehirde işleri bittiği zaman aldıkları kart işlevsiz bir hale geliyor. Türkiye Kart ise, 81 ilin tamamında kullanılabilecek. Üstelik belediyeler başvuru yaptıkları takdirde, bu kartlara özel şehircilik uygulamaları yükleyebilecekler.

türkiye kart

Bakan Turhan'ın açıklamalarına göre Türkiye Kart için PTT görevlendirilmiş durumda ve bu bağlamda PTT, çalışmalarını sürdürüyor. Pilot bölgelerin de belirlendiğini söyleyen Turhan, yeni sistemin uygulanacağı şehirleri açıkladı. Buna göre İstanbul, Ankara, Bursa, Kayseri, Konya, Kahramanmaraş ve Düzce, Türkiye Kart'ı kullanan ilk şehirler olacak. Turhan, Türkiye Kart'ın ulaşım alanında çok önemli bir proje olduğunu ve bu projeyi önemsediklerini, ilerleyen dönemlerde vatandaşların ikinci bir karta ihtiyaç duymadan ülke genelinde bu kartı kullanabileceklerini açıkladı.

Kaynak : https://t24.com.tr/haber/ulastirma-bakani-acikladi-turkiye-ulasimda-tek-karta-geciyor,830982
225
21
13
7
6
Emoji İle Tepki Ver
225
21
13
7
6