Türkiye, Dünyanın En Çok Kripto Para Kullanıcısına Sahip Ülke Oldu

84
23
16
10
2
Bir araştırma şirketi Statista, ülkelerin sahip olduğu kripto para kullanıcıların sayısını konu edinen çalışma yaptı. Türkiye, dünyada en çok kripto para kullanıcısının bulunduğu yer olarak açıklandı. Yüzde 20'lik oranla listenin ilk sırasında bulunan ülkemizi, yüzde 10'luk oranla İspanya takip etti.

Bir araştırma şirketi, kripto paralar üzerinde bir araştırma yaptı. Konusunu kripto paraların sahiplik oranının oluşturduğu bu araştırma da ilginç sonuçlara ulaşıldı. Araştırmanın sonuçlarına göre Türkiye, dünyada en fazla kripto para kullanıcısı olan ülke olarak tarihe geçti. İkinci sırada bulunan İspanya'ya bile oransal olarak büyük bir fark atan Türkiye, yüzde 20'lik oranıyla listenin başında yer alıyor.

Araştırmaya göre Türkiye'nin ardından gelen İspanya yüzde 10 ile bizi takip etti. Listenin 3. sırasında bulunan Rusya ise yüzde 9 oranında kripto paraya sahip kullanıcısı var.

Yapılan bu araştırma Türkiye'nin kripto para piyasalarına olan ilgisini ilk kez göstermiyor. Geçtiğimiz aylarda, Hollanda merkezli ING tarafından yapılan bir araştırmada da ülkemizin kripto paralara karşı olan ilgisi ön plana çıkmıştı.

Ortaya çıkan bu verilere göre; ülkemizin şu an bile sahip olduğu fazlasıyla geniş bir topluluk kripto para piyasalarıyla ilgili bilinçlenmeye devam ediyor. Önümüzdeki yıllarda da ülkemizin kripto para sektörü üzerindeki ilgisinin artmaya devam etmesi bekleniyor.

Kaynak : https://tr.investing.com/news/cryptocurrency-news/statista-arastrd-turkiye-dunyada-en-fazla-kripto-para-kullancsna-sahip-lke-570789
84
23
16
10
2
Emoji İle Tepki Ver
84
23
16
10
2