Twitter, Deepfake İçerikleriyle Nasıl Başa Çıkacağını Açıkladı

6
2
1
1
1
Bildiğiniz üzere gerçekte var olmayan ve bilgisayar ortamında yapılmış bir görüntü, ses veya videoyu açıklamak için kullanılan 'deepfake' ifadesi, son zamanlarda ciddi anlamda tartışma konusu olmuştu. Twitter, bir noktadan sonra kitleleri yanlış yönlendiren bu içeriklerle nasıl başa çıkacağını açıkladı.

Hatırlayacağınız üzere Twitter, geçtiğimiz ay yaptığı bir açıklamada çığ gibi büyüyen deepfake videoları ile başa çıkmak için daha iyi yollar üzerinde çalıştığını açıklamıştı. Şirket, bugün ise sorunun nasıl çözüleceğine ilişkin taslak kılavuzu yayınladı. Twitter, bu hamlesiyle sentetik ve manipüle edilmiş içerikleri platformdan kaldırmak için ciddi adımlar atacağının sinyallerini verdi.

Twitter; sentetik içerikleri, 'insanları yanlış yönlendirecek veya orijinal anlamını değiştirecek şekilde önemli ölçüde değiştirilmiş veya üretilmiş herhangi bir fotoğraf, ses veya video olarak tanımlayacağını' da belirtti. Şirket ayrıca bu tür manipülasyonlara genellikle deepfakes ve shallowfakes adı verildiğinin de üzerinde durdu.

Kullanıcılar, deepfake içeriklerini rapor edebilecek:

Twitter deepfake

Yaptığı açıklamalar ile kullanıcılarını bilgilendiren Twitter, yönergeler geçerli olduğunda kullanıcıların ne gibi şeyler yapabileceğine dair bir liste paylaştı. İşte Twitter’ın bu yönergeler geçerli olduğunda yapabileceği bazı şeyler:

  • Sentetik veya manipüle içeriği bize bildirin.
  • İnsanları, sentetik ya da manipüle edilmiş içerik ile ilgili tweet'leri paylaşmadan veya beğenmeden önce uyarın veya bir bağlantı ekleyin. Böylece insanlar, neden paylaşımın sentetik veya manipüle edilmiş içerik olduğunu düşündüğü hakkında daha fazla yorum okuyabilirler.
  • Twitter, deepfake ya da shallowfake içeren bir tweet belirlerse "Birinin fiziksel güvenliğini tehdit edebilir veya başka ciddi zararlara neden olabilir" ilkesi gereğince tweet'i tamamen kaldırabilir. Twitter hâlihazırda geçtiğimiz yıl cinsel içerikli deepfake videolarını yasaklamıştı.

Twitter, kılavuz ilkelerini oluşturmak için bir kampanya başlattı:

Deepfake içerikler

Twitter, kılavuz ilkelerini henüz net olarak belirlemedi. Bu yüzden de şirket, #TwitterPolicyFeedback hashtagiyle bir anket ve tweet organizasyonu başlattı. Bu konu hakkındaki geri bildirimleri dikkate alacağını da duyurdu. Şirket, geri bildirimleri 27 Kasım Çarşamba’ya kadar kabul edecek ve kılavuz ilkelerinin son hâlini yürürlüğe sokmadan 30 gün önce duyuracak.

Twitter’ın deepfake içerikleriyle başa çıkma konusunda oldukça ciddi adımlar attığını söyleyebiliriz. Bildiğiniz üzere bu videolar, son zamanlarda gerçekten tehlikeli bir hâl almaya ve kitleleri ciddi anlamda manipüle etmeye başlamıştı. Bu noktada siz, Twitter’ın bu politikaları hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/11/11/twitter-deepfake-draft-guidelines/
6
2
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
6
2
1
1
1