Instagram Beğenileri Kaldırmaya Başladı: İşte Gelen İlk Tepkiler ve Yorumlar

157
64
63
16
13
Geçtiğimiz günlerde 'Hareketler' sekmesini kaldıran Instagram, bunun ardından beğeni özelliğinin kaldırılması için testlere başladı. ABD'de bazı kullanıcılar için kaldırılan bu özelliği eleştirenler kadar memnun kalanlar da oldu.

Geçtiğimiz aylarda platformdaki beğeni özelliğini gizleyeceğini açıklayan Instagram, bu konuda test çalışmalarına başladı. Olayın çıkış kaynağı ise platformun başkanı Adam Mosseri’nin cumartesi günü Twitter hesabından yaptığı açıklama.

Mosseri, yaptığı açıklamada testin bazı ABD kullanıcılarını kapsadığını ve bu kullanıcılardan geri bildirim beklediğine değindi. Kullanıcılar, Mosseri'nin gönderisi altında ikiye bölünmüş durumdalar.

Instagram'ın başkanı Adam Mosseri’den 'beğeni' açıklaması:

Instagram beğenileri kaldırdı mı

“Dikkat! Bu yıl Instagram’da beğenileri gizlemeyi pek çok farklı ülkede test ettik. Bu testleri, gelecek hafta ABD’deki insanların küçük bir kısmını kapsayacak şekilde genişletiyoruz. Geri bildiriminizi dört gözle bekliyorum.”

Özellik aktif olarak kullanılmaya başlandığında paylaşımın sahipleri, yaptıkları paylaşıma ne kadar beğeni geldiğini görebilecek ancak takipçiler bu sayıyı göremeyecek. Bu durumun tam tersi şekilde kullanıcılar, başkalarının yaptığı paylaşımlara ne kadar beğeni geldiğini de göremeyecek. Bunun yerine gönderilerin altında “… ve diğerleri tarafından beğenildi” şeklinde bir yazı yer alacak.

İşte Instagram’ın bu hamlesine gelen ilk tepkiler ve yorumlar:

Instagram yeni beğeni özelliği

110 milyondan fazla kullanıcısıyla ABD, Instagram’ın en çok kullanıcıya sahip olduğu ülke. Bu kullanıcıların birçoğu ise şirketin beğenileri gizlemesinden memnun değil çünkü beğeni görüntüleme özelliğinin, Instagram’ı Instagram yapan en popüler özelliklerinden biri olduğunu düşünüyorlar.

Kullanıcılar, Twitter üzerinden Instagram'ı topa tuttu:

Instagram beğenileri kaldırdı mı

"'Geri bildiriminizi dört gözle bekliyorum.' Evet, emin ol herkes Instagram’ı silmeye başladığında göreceksin."

Instagram beğenileri kaldırdı mı

“Kelimenin tam anlamıyla kimse bunu istemiyor, biz sadece kronolojik düzeni geri istiyoruz...”

Instagram beğenileri kaldırdı mı

“Neden? Öyleyse neden beğeni butonu var? Neden bir şey yükleyelim? Instagram’ı neden yükleyelim? Bunu kim ortaya çıkarıyor? Lütfen onu geri bildirim departmanına taşıyın!”

Yapılan bu hareketi takdir edenler de yok değil:

Instagram beğenileri kaldırdı mı

“Paylaşımlarının nedeni beğeniyse, senin için çok üzülüyorum.”

“Instagram, bizi bağımlı kılan şeyleri teşvik etmek yerine içerik odaklı olacak. Teşekkür ederim.”

Instagram’ın bu özelliği ülkemizde yürürlüğe sokup sokmayacağı bilinmiyor. Peki sizin bu konu hakkındaki düşünceleriniz neler? Instagram, kişilerin psikolojisini dahi bozan bu beğeni çılgınlığı özelliğini kaldırarak gerçekten doğru bir hamle mi yapıyor? Bu konudaki fikir ve görüşlerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.androidauthority.com/instagram-hide-like-counts-us-1052610/
157
64
63
16
13
Emoji İle Tepki Ver
157
64
63
16
13