Twitter, İran Hükümetine Yakın 5.000 Hesabı Platformdan Sildi

10
6
2
2
1
Popüler sosyal medya aracı Twitter, İran hükûmeti yanlısı paylaşımlarda bulunan 5.000'e yakın hesabı kapattı.

Twitter yalan haberlerin yayılmasını önlemek amacıyla direkt İran hükûmetine ait ya da hükûmete bağlı 5.000’e yakın hesabı kapattı. Twitter, kapatılan bütün hesapların İran menşeili olduğunu bildirdi.

Twitter’ın site bütünlüğü başkanı Yoel Roth: “Twitter’ın aleni konuşmanın bütünlüğünü koruma konusunda bir sorumluluğu olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle Twitter’ı seçimler gibi diğer politik işlere alet eden yabancı veya devlet destekli oluşumlar hakkında gereğinin yapılmasını düşünüyoruz” şeklinde bir açıklama yaptı.

İlk etapta Twitter, toplamda 4.779 sayfayı sildi ve bunların en az 1.666 tanesi İran menşeiliydi. Ayrıca, bu hesapların toplamda attığı tweet sayısı yaklaşık olarak 2 milyon civarındaydı.

Hesaplar, İran hükûmeti yanlısı küresel haber paylaşımında bulunuyorlardı. Twitter, platformun bu şekilde manipüle edilmesinin Twitter kurallarının ihlali olduğunu vurguladı.

İkinci etapta Twitter, 248 hesap daha kapattı ve üçüncü etapta 2.865 hesabı sildi. Üçüncü etapta silinen hesaplar İran’daki veya dünya çapındaki siyasi konuşmalara müdahil olmak için açılmış sahte kimliklerden oluşuyordu. Twitter, 2016 ABD seçimlerimden beri düzenli olarak bu tür hesapları sildiğini de bildirdi.

Kaynak : https://beebom.com/twitter-deletes-almost-5000-accounts-linked-to-iran/
10
6
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
10
6
2
2
1