Twitter Kullanım Koşulları ve Gizlilik Politikası, 19 Ağustos'ta Değişiyor: İşte Bilmeniz Gerekenler

11
3
3
2
0
Twitter, kullanım koşulları ile gizlilik politikasında güncelleme yaptığını açıkladı. Platform tarafından yapılan açıklamalara göre Twitter'ın yeni kullanım koşulları ve gizlilik politikası, 19 Ağustos 2021 itibarıyla kullanıma sunulacak. Peki Twitter kullanıcılarını neler bekliyor?

Dünyanın en popüler mikroblog sitelerinden bir tanesi olan Twitter, bugün itibarıyla kullanıcılarına yeni bir bilgilendirme mesajı geçmeye başladı. Bu mesajda kullanım koşulları ile gizlilik politikasında değişiklik yaptıklarını açıklayan platform yöneticileri, bu değişikliklerin 19 Ağustos 2021 itibarıyla geçerli olduğunu duyurdu. Yani eğer Twitter'ın yeni kullanım koşulları ve gizlilik politikaları size uymuyorsa, platformdan çıkmak için hala biraz zamana ihtiyacınız var.

Twitter'ın resmi blog sayfasında yayımlanan bilgilere göre şirketin yeni kullanım koşulları, Twitter'ın yeni özelliklerine odaklanıyor. Örneğin Sohbet Odaları, Twitter Blue ve Ödemeler gibi yeni nesil özellikler, hazırlanan kullanım koşulları ilkesi ile belirli bir standart altına alınmış oluyor. Ayrıca kullanıcı verilerinin nasıl kullanılacağı da artık daha detaylı bir şekilde anlatılıp, kullanıcıya uygulama içinden bilgi verilecek. Dilerseniz şimdi, Twitter'ın yaptığı açıklamalara yakından bakalım...

Twitter'ın yeni kullanım koşulları ve gizlilik politikası

Twitter

Twitter Sohbet Odaları: Sohbet Odaları, Twitter'da canlı olarak sesli sohbet yapılan yerdir. Gizlilik Politikamız artık bir Sohbet Odasına katılmanın veya yönetmenin verileriniz açısından ne anlama geldiği hakkında daha fazla bilgi paylaşmaktadır. Sesli konuşma metinlerini sunmak, olası Twitter Kuralları ihlallerini incelemek ve özelliğin çalışma şeklini iyileştirmek için Sohbet Odalarından elde edilen verileri analiz ediyoruz. Tüm Sohbet Odalarının şu anda herkese açık olduğunu unutmayın. Yani, Sohbet Odalarında bulunmanız ve Twitter Sohbet Odalarında yayınlandığınız her şey de herkese açıktır. 

Twitter Blue: Şu anda Kanada ve Avustralya'da mevcuttur. Twitter Blue, Twitter'daki en tutkulu ve en çok etkileşimde bulunan kişilere yönelik olarak sunduğumuz ilk premium abonelik teklifidir. Aboneler, aylık bir ücret karşılığında seçkin özelliklere ve premium müşteri desteğine erişim sağlar. Yeni Hizmet Şartlarımızı, bu yeni teklifi yansıtacak ve hizmet için geçerli olan ek şartlara başvuracak şekilde güncelliyoruz.

Ödemeler: Politikamızı, kullanıma sunduğumuz yeni ücretli hizmetlerden bazılarını yansıtacak şekilde güncelliyoruz. Bir aracı üzerinden ödeme yapmak dahil olmak üzere Twitter'a bir ödeme yaptığınızda veya Twitter'ı kullanarak para gönderdiğinizde işleminiz hakkında bilgi alabiliriz. Bu bilgiler, ödemenin ne zaman yapıldığı veya ne zaman sona ereceği veya otomatik olarak yenileneceği gibi ayrıntıları içerebilir.

Otomatik oynatma: Üçüncü taraf ortakların videoları dahil olmak üzere yakın zamanda videoların Twitter'da otomatik oynatılma şeklini güncelledik. Bu ortakların içeriğini izlediğinizde veya bunlarla etkileşimde bulunduğunuzda bu ortaklar, kendi gizlilik politikalarında açıklandığı gibi bazı verileri alabilir veya işleyebilirler. Video içeriğinin otomatik olarak oynatılmasını istemiyorsanız otomatik oynatma ayarlarınızı değiştirebilirsiniz.

Verilerinizi nasıl kullanırız: Twitter, kişisel verilerinizi satmaz. Gizlilik Politikamızı bunu daha açık belirtecek şekilde güncelledik. Ayrıca, verileriniz ikamet ettiğiniz ülke dışına aktarıldığında bunları nasıl koruduğumuzu daha iyi açıkladık.

Bu güncellemeler hakkında da uygulama içi bildirimler görebilirsiniz. Twitter'a yeni özellikler ve teklifler katmaya devam ettikçe Gizlilik Politikamızı ve Hizmet Şartlarımızı güncelleyecek ve sizi bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Kaynak : https://privacy.twitter.com/en/blog/2021/updates-to-our-terms-and-privacy-policy
11
3
3
2
0
Emoji İle Tepki Ver
11
3
3
2
0