Twitter, Mavi Tik Başvurusu Reddedilen Kullanıcılara Daha Detaylı Cevaplar Verecek

9
3
1
0
0
Twitter, 'mavi tik' başvurularını tüm kullanıcılarına açınca, üzerine gelen yoğun talepler sebebiyle başvuruları bir süre askıya almıştı. Daha sonrasında beklenmeyen bir anda yeniden başvuruları almaya başlayan Twitter, mavi tik başvuruları reddedildiğinde gönderilen ve herhangi bir şey anlatmayan maillerine getireceği çözümle karşımızda.

Twitter'a gelecek olan yenilikleri daha önce sizlerle paylaşmıştık. Yıllardır sunduğu deneyimde farklı yönlere açıldığını göremediğimiz sosyal medya platformu, Twitter Blue ve Spaces gibi farklı özellikleri uygulamaya getirmek için çalışıyor. Bu yeni özelliklere ek olarak geçtiğimiz aylarda Twitter, mavi tik başvurularını tüm kullanıcıları için açmıştı.

Kullanıcıların yaptığı yoğun başvuruların ardından Twitter, yeni başvurular almadan önce elindekileri bitirmek üzere başvuru almayı durdurmuştu. Bundan tam 4 gün sonra sosyal medya devi, beklenmeyen bir şekilde yeniden başvuruları almaya başladı. Şimdiyse Twitter, bu başvurular reddedildiğinde gönderilen e-postalar ile karşımızda.

Size özel bir geri dönüş sağlanacak:

Mavi Tik

Paylaşmış olduğu tweet serisinde Twitter, mavi tik başvurunuz reddedildiğinde yapılan geri dönüşlerde daha açık ve detaylı olunacağını belirtiyor. Bunun üzerine mavi tik için başvuru yapmadan önce karşılamanız gereken kriterler hakkında da bilgi veriyor.

Bu kriterlerin üzerinden kabaca geçelim. Hesabınızı internet siteniz üzerinden doğrulamak istiyorsanız, içinde adınızın geçtiği bu sitenin doğru ve özgün olması gerekiyor. Takipçi sayınızın ise aynı coğrafi bölgede bulunan aktif hesaplar arasında ilk 0,0005’lik bölümünde olması gerekiyor.

Gazeteciler için de detay veren Twitter, başvuru almaya başladığını fakat çalışmalarının devam ettiğini belirtiyor. Son olarak yönergelerinde de daha açık olacağını belirten Twitter’ın paylaştığı tweet dizisine buradan ulaşabilirsiniz. Twitter'a benzer bir şekilde Microsoft tarafında da yakın geçmişte kullanıcıya detay sunma konusunda benzer bir durumla karşılaşmıştık. Bu iki olay da şirketlerin zaman zaman bilgi sunma konusunda yetersiz kalabildiğinin son örnekleri oldu.

Kaynak : https://gizmodo.com/twitter-to-go-into-more-detail-about-why-you-dont-deser-1847264742
9
3
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
9
3
1
0
0