Windows 11, Kurulumda "Daha Önce Neden Yoktu?" Dedirten Bir Özelliğe Sahip Olacak

54
11
9
1
0
Windows 11 hakkında gün geçtikçe daha çok bilgi sahibi oluyoruz. Farklı mağazaları birleştirme çabası ve desteklediği az sayıda işlemciler gibi konularla gündemimizden bir süre düşmeyecek gibi görünen Windows 11, kurulum sırasında neden bilgisayarınızın uygun olmadığı konusunda daha detaylı bilgiler sunacak.

Windows 11, ortaya çıkışından itibaren birçok kafa karışıklığını beraberinde getirdi. Microsoft’un Internet Explorer’ın fişini çekmesi, Skype’a veda etmesi, sürekli donan ve bu sebeple tepki çeken yayını ve Steam ile Epic Store’u kendi mağazasında birleştirmek istemesi gibi birçok olay, kısa sürede gündeme sağlam bir şekilde oturmasına sebep oldu.

Şimdiyse konumuz, Windows 11’in sistem gereksinimleri sebebiyle birçok kişinin kafası karışmış durumdayken Microsoft’un, bilgisayarların Windows 11 desteklememe sebebini daha açık bir şekilde belirtecek olması. 

‘Cihazınız uygun’ ya da ‘uygun değil’ ifadelerinin yerine sebepler sunulacak

İşlemci

Microsoft, cihazınızı Windows 11’e yükseltmek istediğinizde elinizdeki cihazın buna uygun olup olmadığını söyleyen bir uyarı mesajı veriyordu. Cihazları uygun olmayan kişiler ise bu detay içermeyen uyarı karşısında ne yapacaklarını bilemiyorlardı çünkü sorunun tam olarak nerede olduğu belirtilmiyordu. Bu da kişilerin “Acaba alan mı açmam gerekiyor?” veya “İşlemcimi mi yükseltmem gerek?” gibi kafalarında oluşan soru işaretlerinde kaybolmalarına sebep oluyordu.

Secure Boot

Şimdiyse Windows 11 kurulumunda daha detaylı uyarılar bizleri bekliyor olacak. Microsoft’un PC Health Check adlı uygulaması sayesinde ulaşabildiğiniz bu bölümde, eğer cihazınız uygun değilse, görsellerde gördüğünüz uyarıları alacaksınız. Bu uyarılar sayesinde kişiler, sistemlerinin tam olarak hangi kısmının Windows 11 için güncellenmesi gerektiğini görebilmiş olacak.

TPM

Depolama

Uyarılar önceki versiyonlarına göre daha detaylı hale gelmiş olsalar da kullanıcılar açıklamaların hala yetersiz olduğunu düşünüyor. Çünkü sadece “işlemciniz desteklenmiyor” gibi bir uyarının yol gösterici olmadığı düşünülüyor. Windows 11’in desteklediği işlemcileri aktardığımız yazımıza buradan ulaşabilirsiniz. Görünüşe göre Microsoft, verdiği uyarılar üzerinde bir süre daha çalışacak. Gelişmeleri sizlere aktarıyor olacağız.

Kaynak : https://www.theverge.com/2021/6/25/22550951/microsoft-pc-health-checkup-app-update-windows-11-compatibility-tool-details
54
11
9
1
0
Emoji İle Tepki Ver
54
11
9
1
0