Uber Black, Sessiz Sürücü Özelliğine Kavuşuyor

24
1
0
0
0
Uber’in yeni özelliği, konuşkan sürücüleri üzecek ancak sessiz yolculuk etmek isteyenleri ise mutlu edecek. Uber’in yeni özelliği ile konuşmayan şoförler istenebilecek.

Yolculuk yaparken yolcular ve şoförler arasında diyaloglar yaşanması normaldir, iki insan arasında belli bir miktar sosyal etkileşim olabilir. Bazı şoförler ise adeta “Arabaya biri binse de konuşsam” diye bekliyor, yol boyu muhabbet etmeyi işinin gerekliliklerinden sayıyor. Bazı kişiler bu durumu seviyor, bazı kişiler ise hiç hoşlanmıyor.

Uber’in Uber Black ve Uber Black SUV premium kullanıcıları, araçlarını çağırmadan önce sürücülerinin ne kadar konuşkan olmasını isteyip istemediklerini seçebilecek. Ücretsiz olan özellikte üç seçenek bulunacak: “Sessizliği tercih ederim”, “Konuşmaktan mutlu olurum” ve “tercihim yok” seçenekleri yer alacak. Kişinin seçeceği tercih, Uber sürücülerine de ulaşacak.

Uber’in yeni özelliğinin, firmanın daha pahalı olan servislerine olan talebi arttıracağı düşünülüyor. Yolda uyumak, telefon görüşmesi yapmak ya da aracın içinde kafa dinlemek isteyen insanların daha pahalı servislere yöneleceği düşünülüyor. Yani bir nevi “parası neyse vereyim de sus kardeşim” durumu. Öte yandan bu özellik sürücüleri susmaya zorlayamıyor, yalnızca kullanıcının tercihini bilmelerini sağlıyor.

Uber’in yeni yolcu tercihleri özelliği, kullanıcıların araç çağırmadan önce tercihlerini şekillendirebilmelerini sağlıyor. Bu tercihler, araç çağrıldıktan sonra değiştirilemiyor. Tercihlerde bulunan çantalar opsiyonu, yanınızda valiz gibi yüklerinizin bulunduğunu gösteriyor. Ayrıca aracın içinin sıcak/soğuk olmasını tercih etmek de mümkün oluyor.

Uber Black sürücüleri artık birisi tarafından çağrıldıklarında, çağrıyı iptal etmeden önce 15 dakika beklemek durumundalar. Öte yandan 5. dakikadan sonra şoförler kompanse edilmeye başlanacak ve gecikme durumunda da yolcudan ücret kesilmeye devam edecek. Sürücüler teknik olarak istedikleri zaman beklemeyi iptal edecekler.

Uber Black yolcularına premium telefonla destek hizmeti sunulacak. Uber, Uber Black için kayıt yaptıracak sürücülerin daha yeni ve daha güzel otomobilleri olmasına dikkat edecek, kuralları ülkelerdeki merkezler değil ana merkez belirleyecek.

Uber’den bir açıklama gelmemesine rağmen bu özelliklerin bütün uluslararası Uber servislerine dağılması bekleniyor.

Kaynak : https://techcrunch.com/2019/05/14/uber-quiet-ride/
24
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
24
1
0
0
0