Uber, XL Hizmetini İstanbul'da Durdurduğunu Açıkladı

88
10
7
3
3
Son yıllarda hayatımıza giren fazlasıyla tartışma konusu olan Uber, XL hizmetini İstanbul'da bugün itibarıyla durdurduğunu açıkladı. Yapılan açıklamalarda sarı taksi ve turkuaz taksilerle Uber hizmetlerinin devam edeceği belirtildi.

Son zamanlarda pek çok kez gündem konusu olan Uber ile ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Uber yetkilileri tarafından yapılan açıklamalara göre şirketin sadece sarı taksi ve turkuaz taksi olarak hizmetlerine devam edecekleri belirtildi. Uber'in Türkiye ile uzun vadede iş ortaklığı yapmak istediğini belirten yetkililer, bugün itibarı ile UberXL hizmetini İstanbul'da durdurduklarını açıkladılar.

63 ülkede, 700'den fazla şehirde aktif olarak çalıştıklarını ve günlük 15 milyon yolcu taşıdıklarını belirten Uber yetkilileri, 2014 yılından beri de Türkiye'de aktif olarak hizmet verdiklerini bu bağlamda 4 milyon kullanıcının Uber uygulamasını akıllı telefonlarına yüklediklerini ifade ettiler. Alınan bu kararın kendileri için fazlasıyla zor olduğunu belirten Uber yetkilileri, Türkiye Cumhuriyeti'ne olan bağlılıklarını sürdürdüklerini ve tüm ilgili yerel paydaşlarla birlikte çalışmak istediklerini belirttiler.

Yapılan açıklamalar, tüm müşterilere ve UberXL'nin iş ortaklarına teşekkür edilerek sonlandırıldı. Önümüzdeki günlerde Uber ile ilgili yeni bir gelişme yaşandığı takdirde bilgi vermeye devam edeceğiz.

Kaynak : https://www.ntv.com.tr/ekonomi/uberdenistanbulkarari,CbvtS2SkJkiewgkfpEwzZg?_ref=infinite
88
10
7
3
3
Emoji İle Tepki Ver
88
10
7
3
3