Kandaki Uyuşturucu Maddeyi Sadece 5 Dakikada Tespit Eden Test

7
5
4
1
1
İngiltere’nin Bath Üniversitesi’nden bilim insanları, dünyanın ilk sentetik uyuşturucu testini gerçekleştirdi. Ekip, sadece beş dakika süren tükürük testi ile uyuşturucunun korkunç yan etkilerinden muzdarip olan insanlara daha hızlı bir şekilde yardım etmeyi umuyor.

‘Baharat’ olarak adlandırılan bir uyuşturucu madde, kullanıcılar üzerinde aynı bonzai gibi zombi benzeri bir etki yaratıyor. İngiltere’nin Bath Üniversitesi’nden araştırmacılar, hibrit sentetik bir uyuşturucu olan baharatın kullanıcılar üzerindeki etkilerinin hızlı bir şekilde belirlenmesi için yeni bir test yöntemi geliştirdi.

Söz konusu uyuşturucu, 110’dan farklı maddeden oluştuğu için kolayca test edilemiyor; ancak İngiliz araştırmacıların sadece beş dakika süren tükürük testi, baharatın korkunç yan etkilerinden muzdarip olan insanlara daha hızlı bir şekilde yardım edilebilmesine imkan tanıyor.

Bilim insanları, kandaki uyuşturucuyu 5 dakikada tespit edebiliyor

sentetik uyuşturucu

Araştırma ekibinden Dr. Chris Pudney, bir kişinin baharat kullanıp kullanmadığını laboratuvara gönderilen idrar veya kan örneği ile tespit edilebileceğini; ancak bunun birkaç günü alacağını söylüyor. Baharatın kimyasal yapısını inceledikten sonra biyolojik moleküllerin tespiti için geliştirdikleri bir tekniği kullanmaya karar verdiklerini belirten Dr. Pudney, tükürük testinin daha hızlı ve kesin sonuçlar verdiğini ifade etti.

ingiltere

Testin şu an için prototip aşamasında olduğunu söyleyen Dr. Pudney, buna rağmen Birleşik Krallık'taki Ulusal Sağlık Hizmeti’nin (NHS) ilgisini çektiğini ve kendileriyle iletişime geçtiğini dile getirdi.

Araştırmada çalışan bir diğer isim Dr. Jenny Scott ise baharatın insanları zombileştirdiğine ve kendilerini savunamaz hale getirdiğine dikkat çekti. “Hapishanelerdeki mahkumların yüzde 10’u baharat gibi hibrit sentetik bir uyuşturucuları kullanıyor” diyen Scott, baharat kullanımının erken tespitinin tedaviye zamanında başlama fırsatı tanıyacağını belirtti. 

Kaynak : https://www.mirror.co.uk/science/worlds-first-spot-test-spice-20757026
7
5
4
1
1
Emoji İle Tepki Ver
7
5
4
1
1