Bilim İnsanları, Uzayda 'Var Olmaması Gereken' Bir Yapı Keşfettiler

144
8
4
3
2
Alexia Lopez isimli bir uzay bilimci, uzayda aslında var olmaması gereken, varlığı imkansız olan bir yapı keşfedildiğini açıkladı. "Dev Yay" olarak isimlendirilen bu yapı, uzayla ilgili tüm bilinenlerin değişmesine yol açabilecek potansiyele sahip. Ancak uzmanlara göre Dev Yay'a inanılması için daha sağlam delillere ihtiyaç var.

İngiltere'de hizmet vermekte olan Central Lancashire Üniversitesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren bir grup bilim insanı, uzayda aslında var olmaması gereken, varlığı tamamen imkansız bir yapı keşfettiler. Yay şeklinde olan, galaktik kümelerden, toz ve gazlardan oluşan bu yapıya "Giant Arc" yani "Dev Yay" ismini veren bilim insanları, yapılan keşfin evrenle ilgili bilinen her şeyi değiştirebileceğini ifade ediyorlar.

Bilim insanlarının yaptığı belirlemelere göre Dev Yay, gezegenimizden tam 3,3 milyar ışık yılı boyunca uzanıyor. Dünya'dan uzaklığı 9,2 milyar ışık yılı olan yapı, evrenin gözlemlenebilir bölümünün 15'te birini kaplıyor. Yaptıkları keşifle ilgili analizler yapan uzmanlar, Dev Yay'ın varlığının imkansız olmasına rağmen, bu yapının gerçek olmama olasılığının 0.0003'ten (on binde üç) bile az olduğunu tespit ettiler.

Dev Yay, işte bu uzay gözlem aracıyla tespit edildi

Sloan Dijital Gökyüzü Araştırması

Keşfi gerçekleştiren isimlerden bir tanesi olan Alexia Lopez, uzaydaki nesnelerin haritasını çıkarmaya çalışırken Dev Yay'ın varlığını tespit etti. Bu yapının çıplak gözle görülemeyeceğini anlatan uzmanlar, eğer görülebilseydi Dolunay'ın 20 katı kadar büyüklüğünde genişliğe sahip bir yapının ortaya çıkacağını söylüyorlar. Bu büyüklük, evrenle ilgili bilinenlerin değişebileceği anlamına geliyor çünkü bilim insanlarına göre kozmolojinin popüler varsayımlarından "Nereye bakarsanız bakın, evrendeki madde büyük ölçekte eşit dağılır.", Dev Yay ile çelişiyor.

Alexia Lopez tarafından yapılan keşif, diğer uzay bilimcilerini de heyecanlandırdı. Dev Yay ile ilgili açıklamalarda bulunan Oxford Üniversitesi'nden Subir Sarkar, yapılan keşfin çok önemli olduğunu, anlatılanların kulağa hoş geldiğini ancak daha sağlam delillere ihtiyaç olduğunu ifade ediyor. Dev Yay ile ilgili yapılacak yeni çalışmalar, evrenle ilgili bilinenlerin ve bugüne kadarki varsayımların tamamen değişmesine yol açabilir.

Kaynak : https://www.indyturk.com/node/373191/bi%CC%87li%CC%87m/bilim-insanlar%C4%B1-uzayda-varl%C4%B1%C4%9F%C4%B1-imkans%C4%B1z-dev-bir-yap%C4%B1-ke%C5%9Ffettiklerini-a%C3%A7%C4%B1klad%C4%B1
144
8
4
3
2
Emoji İle Tepki Ver
144
8
4
3
2