Virgin Galactic, Sesten Üç Kat Hızlı Giden Süpersonik Jetinin Konsept Tasarımını Paylaştı

26
8
1
1
0
Virgin Galactic, yaptığı bir duyuruda hava seyahatlerinde kullanılacak süpersonik jet için Rolls-Royce ile ortaklığa gittiğini duyurdu. Ayrıca bu süpersonik jetin konsept tasarımları da paylaşıldı.

Uzay turizmi konusunda çalışan şirketlerden bir tanesi olan Virgin Galactic, yeni bir duyuru yaptı. Şirket, yaptığı duyuruda hava seyahatlerinde kullanılması maksadıyla süpersonik jet geliştirmek için Rolls-Royce ile iş birliği yaptığını açıkladı.

Ayrıca bu süpersonik jetin tasarımını gösteren görseller de yayınlandı. Aşağıdaki görsellerden de görebileceğiniz üzere 2000'li yılların başında terk edilen İngiliz – Fransız ortak yapımı süpersonik yolcu uçağı Concorde'u hatırlatıyor. Hatta Concorde'un uçak motorları da Rolls-Royce tarafından imal edilmişti.

Virgin Galactic'in süpersonik jeti

virgin galactic süpersonik jet

Konsept, büyük, üçgen yapıdaki kanatları kullanarak ses hızının (yaklaşık 3.700 km/sa) üç katı hızda uçmak için tasarlandı. Bu süpersonik jet, 9 ile 19 arasında yolcuyu 18 bin km yükseklikte taşıyabiliyor. Bu yükseklik, geleneksel ticari uçakların yaklaşık iki katı kadar.

Virgin Galactic yöneticisi George Whitesides, yaptığı bir açıklamada "Şu ana kadar büyük bir yol kat ettik ve yüksek hızlı seyahatte yeni bir sayfa açmak istiyoruz" ifadelerini kullandı. Virgin Galactic'ten yapılan açıklamaya göre tasarım, NASA tarafından incelendi. Sıradaki adım ise ilerideki uçuşları belgelendirmek için Federal Havacılık İdaresi ile çalışmak.

virgin galactic süpersonik jet

Şirket, yeni süpersonik jetinden bir hafta önce de uzaya turist taşıması geliştirilen uzay uçağı SpaceShipTwo'nun kabinini göstermişti. Ayrıca süpersonik hava aracı geliştiren tek şirket Virgin Galactic de değil. Futurism'de yer alan habere göre birkaç start-up da benzer jetler geliştiriyor. Bunların erken uçuşlarının ise 2023'te gerçekleşmesi bekleniyor.

Kaynak : https://futurism.com/the-byte/virgin-galactic-shows-off-sleek-supersonic-jet-concept
26
8
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
26
8
1
1
0