Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Windows XP Kullanıyor

96
42
14
4
2
Rusya’nın devlet başkanı Vladimir Putin’in resmi ofislerindeki bilgisayarlarında Windows XP kullandığı ortaya çıktı. Microsoft, bu işletim sistemi için güvenlik güncellemeleri göndermeyi 2014 yılında bırakmıştı.

Open Media’da yer alan bir habere göre Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, içeriği güvenlik risklerine rağmen Microsoft’un Windows XP işletim sistemini kullanmaya devam ediyor. Microsoft, 2014 yılının Nisan ayında Windows XP’ye güvenlik güncellemelerini göndermeyi bırakmıştı ki bu da bilgisayar korsanlığı girişimlerine karşı işletim sistemini korunmasız hale getiriyor.

2016 yılında sistemlerinde Windows XP işletim sistemi kullanan Avustralya’daki bir hastane, virüs saldırısına uğramıştı ve hastanenin tüm operasyonlarını ele geçirmişti. Windows XP, barındırdığı bu risklere rağmen birçok kişi, ATM ve hükûmet kurumlarına kullanılmaya devam ediliyor.

Windows XP

Vladimir Putin

OpenMedia’nın belirlemelerine göre Putin’in Kremlin’deki ofisinde ve Moskova yakınlarındaki resmi Novo-Ogaryovo konutundaki bilgisayarlarda halen Windows XP kullanılıyor. Rusya Internet Protection Society yöneticisi de Putin’in bilgisayarlarında eski bir Windows sürümü kullanıldığını doğruladı.

İşin bir diğer ilginç yanıysa Windows XP’nin, Rusya’nın hükûmet ajanslarında kullanılmasına izin verilen son işletim sistemi olması. Windows 10 ise devlet sırlarının tutulmadığı hükûmet ofislerinde kullanılabiliyor.

Ayrıca bunlara ek olarak Rusya’nın daha büyük bir planı var: ofislerindeki tüm popüler işletim sistemlerini terk etmek ve kendi geliştirdikleri Linux temelli işletim sistemini kullanmaya başlamak. Putin, ayrıca Rusya’nın internetini dünyanın geri kalanından izole eden kanunu da kabul etmişti.

Dış etkilerden tamamen kaçınmak isteyen Rusya, geçtiğimiz dönemlerde kendi Wikipedia’sını çıkartma kararı da almıştı. Ülkede ayrıca tüm akıllı telefonların, PC’lerin ve diğer elektroniklerin önceden yüklü Rus yazılımıyla gelmesini zorunlu kılan tasarı duyurulmuştu.

Görünüşe göre Rusya, ilerleyen dönemlerde kendisini dış dünyaya tamamen kapatabilecek altyapı çalışmaları konusunda oldukça ciddi. Peki, siz Rusya’nın bu hamleleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi, yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://fossbytes.com/vladimir-putin-uses-windows-xp/
96
42
14
4
2
Emoji İle Tepki Ver
96
42
14
4
2