WhatsApp'a Durum Paylaşımlarını Gözümüze Sokacak Özellik Geliyor (Ama Bu Bildiğin Instagram...)

24
5
3
1
1
WABetainfo tarafından paylaşılanlara göre WhatsApp, 'Durumlar' için yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Henüz ne zaman geleceği belli olmayan bu özellik, durumların direkt olarak sohbet listesinden izlenmesini sağlayacak.

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, her gün yeni özellikleriyle karşımıza çıkmaya devam ediyor. Platforma geçtiğimiz haftalarda grup yöneticilerine yönelik yeni bir özelliğin geleceği ortaya çıkmıştı. Bunun yanı sıra WhatsApp’ın uzun süredir beklenen Windows uygulaması da yakın zamanda yayınlanmıştı.

Meta şirketi altında faaliyet gösteren WhatsApp’ta diğer sosyal medya platformlarında da sık sık gördüğümüz hikâyelerin bulunduğunu biliyoruz. ‘Durum’ ismi altında kullanılan bu özellik, kullanıcıların 24 saat içinde kaybolan fotoğraf ve videolar paylaşmasına olanak tanıyor. Şimdi ortaya çıkan bilgiler de durumlara yeni bir özellik üzerinde çalışıldığını ortaya koydu.

Durumlar, doğrudan sohbet listesinden görüntülenebilecek

WABetaInfo tarafından paylaşılanlara göre WhatsApp, doğrudan sohbet listesinden durumların izlenmesine olanak tanıyacak bir özellik getirmeyi planlıyor. Yukarıdaki görselden de görebildiğiniz gibi bu özellik, rehberinizden bir kişi yeni bir ‘durum’ paylaştığında bu durumun direkt ‘sohbetler’ listesinde yer alan profil fotoğrafı kısmı üzerinden izlenilebilmesine olanak tanıyor.

Şimdilik bu özelliğin az sayıda beta kullanıcısı tarafından denenebildiği aktarılıyor. Sohbet listesindeki durumlar ile şirketin, Instagram’da olduğu gibi izlenen video ve fotoğraflar arasına reklam ekleme ihtimalinin bulunduğunu da ekleyelim. Ayrıca WABetaInfo, durumların sohbet listesinde yer alıp almayacağına kullanıcıların kendilerinin karar verebileceğini ifade ediyor. Bu da özelliğin isteğe bağlı kullanılabileceğini ortaya koyuyor.

Test edilen bu yeni durum özelliğinin ne zaman geleceği ile ilgili ise henüz bir bilgi bulunmuyor. Peki, siz bu özellik hakkında ne düşünüyorsunuz? Rehberinizdeki kişilerin durumlarını direkt olarak sohbet listesinden görmek ister miydiniz? Düşüncelerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://9to5mac.com/2022/08/20/whatsapp-ios-stories-like-feature-chat-list/
24
5
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
24
5
3
1
1