Windows 11, Herhangi Bir Yazılıma İhtiyaç Duymadan Android Oyun ve Uygulamalarını Çalıştıracak

136
9
2
0
0
Android cihazlardaki uygulamaları bilgisayarda kullanabilmek için şimdiye kadar farklı programlar kullanmamız gerekiyordu. Windows 11 ile birlikte artık böyle bir ihtiyacımız kalmayacak.

Microsoft'un yeni işletim sistemi Windows 11 duyurulduğundan bu yana yeni işletim sisteminin sahip olacağı özellikler ve sunacağı yenilikler konusunda pek çok farklı söylenti ortaya çıkmıştı. Yapılan tanıtım etkinliği ile birlikte bu iddiaların hangilerinin doğru, hangilerinin yanlış olduğunu görebildik.

Doğruluğu ortaya çıkan özelliklerden biri de Windows ile Android arasındaki bağın ne kadar güçlendiğini görmeyi sağlıyor. Yeni işletim sistemi ile birlikte Android için geliştirilen mobil uygulamaları, bir ara program ya da emülatör kullanmadan bilgisayarlarda kullanmak mümkün olacak.

BlueStacks bunu beğenmedi

windows 11

Daha önce ortaya çıkan düzeltme notlarında bu özellikten bahsediliyordu. "Sabit Android Emülatör penceresi, pencere olmadan hareket edemiyor" ve "Sabit Android Emülatör penceresi hareket etmiyor ve küçültüldüğünde kapanıyor" ifadeleri, Windows içinde bir Sabit Android Emülatörü olduğunu gösteriyordu.

Şu anda Windows cihazlarda Android uygulamaları kullanmak için BlueStacks gibi aracı programlar kullanmak gerekiyor. Yeni işletim sisteminde ise böyle bir durum söz konusu olmayacak. Normal adı verilen bir uygulamayı Windows mağazasından indirerek Android uygulamaları kullanılabilecek.

2020 yılının sonunda da Microsoft'un "Latte Projesi" adıyla bu özellik üzerinde çalıştığı öne sürülmüştü. Geliştiricilerin yapması gereken tek şey ise uygulamalarını, Microsoft'un kendi mağazasında kullandığı MSIX formatına çevirmekti. Ayrıca uygulamanın çalışma şeklini masaüstü ile uyumlu hale getirmeleri gerekiyordu.

Android uygulamaları Windows'a sorunsuz geçer mi?

windows 11

Android ortamı için en baskın olan firmalardan biri de elbette ki Google. Uygulamaların çok büyük bir kısmı Google Play hizmetlerine o veya bu şekilde ihtiyaç duyuyor. Google'dan ya da Play Store'dan bir uygulama olmaması durumunda bu özelliğin ne kadar kullanışlı olacağı da tartışılacaktır.

Daha önce Windows Telefonun uygulaması sayesinde Android uygulamalarının bilgisayarlarda kullanıldığını görmüştük ancak bu durum sadece Microsoft ile özel bir anlaşma yapan Samsung Galaxy için geçerliydi. Bakalım yeni özellik ilerleyen dönemde neleri değiştirecek?

Kaynak : https://www.eastafricanewspost.com/windows-11-will-allow-android-apps-to-be-used-directly-on-pc/
136
9
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
136
9
2
0
0