Windows 11 Yüklemek İçin Zorunlu Olan Güvenlik Modülünün Fiyatı Microsoft'un Açıklamasıyla Neredeyse 4 Kat Arttı

134
23
6
3
2
Microsoft, bu hafta yıllar süren aranın ardından yeni işletim sistemi Windows 11'i tanıttı. Yeni işletim sistemini yüklemek isteyenleri şaşırtan detay ise Güvenilir Platform Modülü (TPM) gereksinimi oldu. Bu gelişme sonrası TPM fiyatları bir anda neredeyse dört kat arttı.

Bir süredir etrafta dolaşan Windows 11 haberleri ve ISO uzantılı yükleme dosyasının sızdırılmasının ardından geçtiğimi günlerde Microsoft büyük bir adım attı. Tam 6 yıl önce kullanıma sunulan Windows 10'un ardından Microsoft, yeni nesil işletim sistemi Windows 11'i resmen duyurdu. Özellikle tasarımıyla dikkatleri üzerine çeken Windows 11, sunacağı pek çok yenilikle de merak uyandırmayı başardı.

Windows 11, Windows 10 kullanıcıları için ücretsiz bir yükseltme olarak dağıtılacak ancak dileyen kullanıcılar 2025'e kadar Windows 10 kullanmaya devam edebilecek. Tasarımına ve yeni özelliklerine dair pek çok bilgi edindiğimiz bu tanıtım sonrası Windows 11'i kullanmak isteyen kullanıcılar ise sistem gereksinimlerini mercek altına almaya başladı.

Güvenilir Platform Modülü (TPM) minimum sistem gereksinimleri listesinde:

windows 11 tpm

TPM olarak bilinen Güvenilir Platform Modülü, parolalar ve şifreleme anahtarları gibi hassas bilgilerin korunması için sunulan donanım tabanlı bir çözüm. Bilgisayardaki tüm verilerin güvenliğinin sağlanması için kullanılan TPM, Windows 11 kurulumu için sistem gereksinimleri listesinde yer alıyor. Ancak bu durum özellikle de çip krizinin devam ettiği bir süreçte kullanıcıları çok da memnun etmedi.

Üstelik Windows'un son hamlesi sonrası TPM fiyatlarında yaşanan değişim de gözlerden kaçmadı. Genel olarak 25 dolar seviyesinde olan TPM 2.0 fiyatları, yaşanan gelişmeler sonrası bir anda 100 dolar seviyesini gördü. Bu durum da haliyle tepki topladı. 

Windows 11 sistem gereksinimleri zaten çoğu kullanıcı için kafa karışıklığı yaşatmıştı. Çünkü işletim sistemini yüklerken kullanıcılar bir uyarı bildirimi alıyordu ancak bu mesaj hiç açıklayıcı değildi ve kullanıcılara neyin yolunda olmadığını, sistemin neden kurulamadığını açıklamıyordu. Neyse ki Windows, bu konuda bir adım attı ve sistemin yüklenememe sebebinin daha detaylı açıklanacağı yeni uyarı bildirimleri göstereceğini açıkladı.

Kaynak : https://www.itworldcanada.com/article/do-you-really-need-to-buy-a-tpm-for-windows-11/455136
134
23
6
3
2
Emoji İle Tepki Ver
134
23
6
3
2