Windows 11 ISO'su Ortaya Çıktı: İşte Yeni İşletim Sisteminden İlk Görüntüler

117
24
14
12
10
24 Haziran'da tanışacağımız yeni Windows 11 işletim sisteminin geliştirici sürümünün ISO dosyası internet ortamında paylaşıldı. ISO dosyasını indiren ve kuran herkes, yeni işletim sisteminden ekran görüntüleri paylaştı.

Microsoft, bundan yaklaşık 2 hafta önce beklenen açıklamayı yaparak yeni nesil olarak nitelendirdiği Windows işletim sistemini tanıtacağı tarihi açıklamıştı. Bu tarih, 24 Haziran olarak belirlendi. Yeni sistemi göreceğimiz gün yaklaşırken, işletim sistemine dair detaylar da yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı ve bu bilgiler gittikçe büyüyor.

Geçtiğimiz hafta Windows 11’e ait olduğu iddia edilen bir duvar kağıdını sizlerle paylaşmıştık. Bunun üstünden birkaç gün geçtikten sonra Microsoft, 11 dakikalık bir video yayınlamış ve Windows 11’e göz kırpmıştı. Bugünse büyük bir olay gerçekleşti ve Windows 11’i kurmak için kullanabileceğimiz ISO dosyası sızdırıldı. İşletim sisteminin geliştirici sürümüne ait olan bu ISO dosyası, Windows 11’den en temiz ekran görüntülerini almamızı sağladı.

Karşınızda yeni Windows 11:

Tweet'i görüntüleyemiyorsanız buraya tıklayın.

Birçok kullanıcı ve platform tarafından paylaşılan bu ekran görüntülerinde Windows 11’in bizlere neler sunacağına dair önemli fikirler elde ettik. Genel anlamda bahsedecek olursak işletim sistemi, çok daha derli toplu ve minimal bir tasarıma ev sahipliği yapıyor olacak. Görev çubuğundaki simgeler, sol tarafa ya da ortaya hizalanabilecek.

Bununla birlikte sistem simgelerinin de önemli ölçüde değiştiğini görüyoruz. Microsoft, yine burada da daha ‘temiz’ ve şık duran, minimalist ve canlı renkli simgelerden yararlanmaya karar vermiş. Ayrıca bilgisayarımızın arayüzü, mobil işletim sistemlerinin arayüzene benzer bir şekilde yuvarlak köşeli ızgara tasarımına geçiş yapacak.

Microsoft, olayın ardından sızıntının kasıtlı olabileceğini gösteren bir paylaşım yaptı:

microsoft

Büyük sızıntıların ardından teknoloji şirketlerinden genel anlamda herhangi bir açıklama gelmiyordu. Fakat Microsoft, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Bu yalnızca başlangıç. Sırada ne olduğunu görmek için 24 Haziran 18:00’da (TSİ) bize katılın.” ifadelerine yer verdi. Bu da sızıntının aslında Microsoft tarafından kasıtlı olarak yapılmış olabileceği izlenimi uyandırmıyor desek biraz haksız oluruz.

ISO dosyası hakkında:

Tweet'i görüntüleyemiyorsanız buraya tıklayın.

Bu noktada uyarı yapmamız gereken çok önemli bir nokta bulunuyor. Windows 11’e ait ISO, internette yayınlanmış olsa da bu ISO’yu indirmenizi sağlayacağı söyleyen her bağlantıya tıklamamakta fayda var. Bununla birlikte ISO, geliştirici sürümüne ait olduğundan bazı güvenlik açıklarını da bilgisayarınıza beraberinde getirebilir.

117
24
14
12
10
Emoji İle Tepki Ver
117
24
14
12
10